palm trees

Travel: clima si pozitionare geografica, litera A si B

La criteriul cu numarul II am ajuns 2 saptamani mai tarziu, deoarece in mod inexplicabil, operatia asta de sortare a tarilor ma deprima. Si desi am crezut ca va fi un proiect care odata inceput imi va acapara toata atentia si energia, s-a dovedit a fi contrariul.

In acest moment, de vreo alte 2 saptamani ma chinui sa sortez tarile dupa al doilea criteriu si anume clima dar merge foarte greu, deoarece sortarea consta in a lua fiecare tara din cele 151 si a vedea unde este a pozitionata pe Glob cu cine se invecineaza, daca are iesire al mare si evident, ce temperaturi sunt iarna si vara.

Wikipedia abunda de informatii si e o placere sa gasesti totul in acelasi loc. Descopar o geografie de clasa a opta pe care ar fi trebuit sa o stiu, dar nu o stiu, si gandul ma poarta inapoi cu 18 ani la un anume coleg care era toba de geografie si istorie, avea o memorie extraordinara si o pasiune pentru trecut ce ii ocupa tot prezentul.

In decurs de 2 saptamani (printre declaratii si calcule de impozit pe profit) au fost eliminate pe rand :

Andorra care parea prietenoasa la prima vedere dar cu o clima nu tocmai ok (sunt familiarizati cu notiunea de iarna si nu au iesire la mare), Armenia, Austria, Belarus (the same, frig, frig, frig).

Belgia mi-a atras atentia deoarece am vizitat sumar capitala ei. Bruxelles mi-a lasat la vremea aceea un sentiment de oras „comunist”, cu tramvaie vechi pe mijlocul bulevardelor, cu cladiri gri si debusolant de triste. Este adevarat ca o impresie gresita nu iese din discutie despre acest loc, deoarece, am petrecut acolo foarte putin timp, iar Belgia nu poate fi judecata doar pe baza unei impresii despre un anume oras. Din pacate, poate fi judecata dupa clima si anume, o minima de 3 grade iarna si o maxima de 18 grade vara, deci prea frig pentru a face mai multe investigatii.

Belize cu siguranta a ramas pe lista, si am aflat ca au si un imn foarte frumos „Land of the free”, care se potriveste oarecum cu motivatia mea pentru acest proiect.

Burkina este o tara situata in Africa de Vest, foarte saraca, foarte secetoasa si fara iesire la mare.

Burundi – una din cele mai sarace tari africane.

Iata lista tarilor ce si incep cu litera A sau B si s-au calificat pentru o investigare mai amanuntita in ceea ce priveste conditiile de trai:

 

nr. crt tara Climat

1

Antigua & Deps insular, minima 22 grade iarna

2

Argentina tropical, are 2 insule

3

Australia trebuie studiata in detaliu

4

Bahamas cald cald cald 🙂

5

Barbados insular

6

Belize insular

7

Brazil trebuie studiata in detaliu

 

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.