Clasamente in online

Clasamentele in online sau in viata, reprezinta o poza a performantei tale comparata cu performanta altora din domeniu, la un anumit moment dat in timp.

Pe de o parte daca vrei sa iti monetizezi minunea de blog, nu numai ca trebuie sa fii printre primii clasati, ceea ce in sine este un task dificil, dar trebuie sa te si mentii acolo. De ajuns in varf, relativ duable. De tinut echilibrul cat mai mult timp acolo, tricky.

Pe de alta parte, unii sunt prea la inceput sa vrea sa isi monetizeze minunea sau poate pur si simplu nu ii intereseaza. Or both. Si atunci, pentru acei oameni ce poate face un clasament?

Pe mine un clasament in primul rand ma motiveaza. Marturisesc ca imi urmaresc pozitia blogului in clasamentele binecunoscute si faptul ca vad ca de la saptamana la saptamana mai cresc un pic, fie si cateva pozitii, ma face sa ma simt bine, ma face sa scriu in continuare. Pentru ca de exemplu, saptamana asta n-am avut nici un chef de scris. De aici si pana la a rari semnificativ, ba chiar a renunta sa scriu pe blog, nu mai este decat un pas. Dar, pentru ca mi-a intrat in rutina, mi-am aruncat un ochi pe clasamente si am vazut o imbunatatire seminificativa a cifrelor (semnificativa pentru mine). Si asta m-a motivat sa scriu mai departe, intr-un moment in care nimic altceva n-ar fi facut-o; pentru ca mi-e mila de atata munca depusa in ultimele doua luni, ca sa renunt acum. Pana la urma, whatever keeps you going, right?

In al doilea rand, un clasament te aduce cu picioarele pe pamant si iti da o idee generala de cat de buna este munca ta depusa in comparatie cu a celorlalti inscrisi in clasament. Cu alte cuvinte, e ca o incurajare virtuala. Sau din contra, ca o mustrare virtuala.

In al treilea rand, un clasament este un stimulent competitional. Eu ma plictisesc repede. Daca nu ar fi in fiecare moment un alt munte de trecut, un alt clasament de cucerit, probabil ca lucrurile nu ar mai sta la fel la capitolul implicare din partea mea.

In concluzie pozitia blogului in diverse clasamente conteaza, mai ales pentru moral. Daca stai bine la capitolul incredere in tine, the sky is the limit (or not). ­čÖé

Comments

  1. scrie pt tine in primul rand si apoi pt clasamente sau trafic…multumeste-te in primul rand pe tine si abia apoi pe ceilalti ­čÖé

    1. Sa-ti spun ce-am mai invatat de cand am scris postul asta: lasa-le naibii de clasamente si scrie. Stii vorba aia: just write!
      De s-ar face o carte pentru bloggerii incepatori in care sa se scrie despre aceste greseli prin care se pare ca trecem toti, ce bine ar fi. ­čÖé

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.