CECCAR reduce de la 1 ianuarie 2016 taxele pentru cursurile obligatorii si cotizatia variabila

CECCAR isi anunta astazi membrii ca aduce modificari seminificative in modalitatea de obtinere a vizei de exercitare a profesiei si de asemnea modifica si cuantumul taxelor pentru cursurile obligatorii si a procentului cotizatiei variabile. Totul, bineinteles, daca se respecta anumite conditii. Informatia completa, in articol.

În vederea stimulării dezvoltării profesiei de expert contabil și contabil autorizat, Consiliul Superior al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a aprobat unele facilități pentru membri care respectă termenele legale în vigoare de obținere a vizei de exercitare a profesiei, după cum urmează:

1. Cu privire la raportul anual de activitate pentru anul 2015, vă comunicăm că structura acestuia a fost modificată și completată. Depunerea acestuia în noua structură se realizează începând cu 01.01.2016, pe adresa de e-mail a filialei ceccarbuc@ceccarbuc.ro sau încărcare directă de către membri în program:

  • Termenul de depunerea a raportului anual de activitate pentru anul 2015 este data de 31 ianuarie 2016; click pentru descărcare;
  • Începând cu 01.01.2016 membrii filialei care au cont de acces online pentru încărcarea raportului de activitate în program, vor avea totodată posibilitatea încărcării și a documentației necesară obținerii vizei: dovada achitării obligațiilor profesionale, cazierul juridicar sau declarația pe propria răspundere, adeverința medicală (după caz), balanța în cazul societăților și alte documente;
  • Membrii filialei care nu au solicitat crearea contului de acces online în aplicația Evid Expert, pot solicita crearea acestuia pe adresa de e-mail: ceccarbuc@ceccarbuc.ro

2. Reducerea taxelor anuale pentru cursurile prevăzute în Standardul profesional nr. 38, astfel:

  • De la 400 lei, la 300 lei pentru experți contabili;
  • De la 320 lei, la 220 lei pentru contabili autorizați.

În acest sens menționăm că noile taxe pentru organizarea cursurilor pentru membri, în cuantum de 300 lei pentru experții contabili și respectiv 220 lei pentru contabilii autorizați, vor fi incluse în cotizațiile fixe datorate de membrii Corpului persoane fizice, cu condiția ca acestea să fie plătite integral până la data de 31 martie a fiecărui an.

Pentru membrii Corpului care plătesc taxele aferente pregătirii profesionale după data de 31 martie, acestea rămân neschimbate (400 lei pentru experți contabili și 320 lei pentru contabili autorizați).

3. Membrii Corpului beneficiază de reducere la plata cotizației variabile în următoarele condiții:

  • Cotizația variabilă va fi de 1% din veniturile realizate dacă este achitată integral până la data de 31 martie a fiecărui an pentru veniturile realizate în anul anterior și respectiv dacă este achitată în avans până la data de 31 august pentru veniturile realizate în semestrul I a anului curent;
  • în cazul în care cotizația variabilă este achitată după data de 31 martie a fiecărui an pentru veniturile realizate în anul anterior și respectiv după data de 31 august pentru veniturile realizate în semestrul I a anului curent aceasta rămâne în cotă de 1,2% din veniturile realizate.

Astfel, taxa pentru cursurile de pregătire profesională continuă se include în cotizația fixă datorată de membrii activi ai Corpului, persoane fizice.

Cu privire la facilitățile acordate membrilor doar în termenul legal, respectiv trimestrul I al anului 2016, acestea trebuie respectate integral de către membrii care vor să primească viza pentru exercitare a profesiei în anul 2016 și care vor fi publicați în Monitorul Oficial al României.

În cazul în care vor exista membri care plătesc după data de 31 martie 2016, aceștia vor plăti integral nivelul cotizației fixe și respectiv taxa aferentă pregătirii profesionale, fără acordarea facilităților menționate anterior, aceștia fiind menținuți în Tablou și în evidențele filialei.

Facilitățile aprobate de Consiliul Superior al CECCAR au aplicabilitate începând cu data de 01 ianuarie 2016.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.