Cautari

Caut pe cineva care sa lucreze glafuri exterioare din tabla pe comanda cu latimea de 600 cm. Nu gasesc. Nu se poate. Sunt absurda.

– Bine domne, le spun celor care vin sa masoare, dar glafurile astea vechi din tabla, cum au fost realizate?

Mi s-a spus ca acum toate vin importate si nimeni nu mai sta sa le „faca la mana”. Ba chiar mi s-a sugerat politicos ca meseria pe care o faceau altadata tiganii a apus si nimeni nu isi mai bate capul cu asemenea treburi complicate.

Caut pe cineva care sa realizeze usi la comanda din lemn stratificat, ca dupa indelungi cautari cu lemnul masiv, am constat ca cica nu-i bine masiv, ca se lasa, scartie, prinde umezeala etc. Aici mai treaca mearga, gasesc furnizori nu-i bai, bai-ul e pretul. Dar daca glafurile exterioare le-as face din cea mai ieftina tabla si daca n-ar trebui, nu le-as pune deloc, la usi este dorinta mea sa le pastrez largi si inalte, ca asta-i tot specificul casei.

Caut termostate programabile pentru incalzirea in pardoseala cu pret decent si aspect la fel de decent.  Nu se poate. Sunt absurda.

Tot caut si nu gasesc.

Toata viata-i o cautare. Caut pace, caut oameni blanzi, caut bucuria de a imparti o cafea intr-o sambata dupa-amiaza alaturi de oameni pentru care nu totu-i o lupta. M-am saturat de lupte si confruntari. Varsta si ambitia demonstratiilor de putere si a stabilirii teritoriilor a trecut. Acum, pentru mine este vremea linistei si a ceaiului de menta baut in tihna langa persoanele dragi.

Daca gasiti pe undeva un pic de liniste la cutie, poate fi si la punga, va rog sa-mi dati de stire. Platesc dublu.

ceai menta

Comments

    1. Buna, am un nene care face glafuri de tabla, ca pe vremuri, jgheaburi si acoperis lipite cu cositor…

      1. Irina, daca poti te rog lasa nr de telefon sau adresa de mail intr-un comment, poate mai au si altii nevoie. ­čÖé

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.