Luiza Daneliuc – contabilitate online

In cautarea justitiei la Sinaia

Sunt tare bucuroasa ca s-au incheiat deplasarile noastre la Galati si incepem o noua aventura juridica la Sinaia. Sinaia, suna bine, nu? A vacanta! 

E joi dimineata si am pornit in aventura noastra spre Judecatoria Sinaia. O sa tot vizitam Sinaia, probabil o sa ne iasa pe nas si ruta asta, acum fiind de-abia prima infatisare la fond. Am plecat cu un tren normal, desi pe ruta asta circula mai multe trenuri smechere – Hyperion sau trenuri internationale, in ideea in care nu va fi mare diferenta intre ele. Mare greseala! Trenurile de pe ruta asta, atat de turistica, sunt mi-ze-ra-bi-le! Nu se compara in nici un fel cu trenurile de pe ruta Bucuresti – Galati. Galati! Catre the middle of nowhere, ai un tren civilizat, catre Sinaia, e un jeg care se simte si in aerul pe care il respiri! Catre statiunea regala a Romaniei, CFR nu a putut mai mult.

Un lucru bun este ca drumul dureaza doar o ora si jumatate. Nici n-am avut timp sa imi parcurg toate mailurile, FB si Instagram si am si ajuns. 🙂

Cazarea OK-is (la hotel Charpatia). Nu l-as recomanda, dar probabil noi vom sta acolo de fiecare data, deoarece e foarte aproape de judecatorie. Are o vedere frumoasa spre munte si catre telecabina, asta daca ai norocul sa primesti camera cu vedere pe spatele hotelului.

Partea frumoasa din deplasarea asta a fost vizita la Cazinoul Sinaia. Tururile sunt ghidate si costa doar 15 lei/persoana. Cazinoul este absolut superb! Ghidul ne-a spus ca cei ce l-au construit se laudau cu el ca fiind o copie fidela a celui din Monte Carlo, dar eu zic ca e mai frumos! 🙂

Cazinoul Sinaia

Cazinoul functioneaza momentan ca Centru International de Conferinte si pe langa faptul ca este vizitabil, gazduieste diverse evenimente culturale, serate si evenimente private. Cand l-am vizitat noi pregateau pentru weekend Balul Nunta de Aur, un eveniment organizat de Primaria Sinaia, gratuit pentru cei care locuiesc in Sinaia si implinesc 50 de ani de casatorie. Ideea mi s-a parut de un romantism absolut! Nunta de Aur la Cazino. Oare pe cand un eveniment ca asta si pentru cei din Bucuresti?

Decor la Cazinoul din Sinaia

Mi-a placut mult ghidul nostru, o doamna care punea pasiune in fiecare explicatie si a facut din turul ghidat o poveste ce ne-a transpus total in trecut, in acele vremuri glamouroase in care femeile veneau la Casino sa isi etaleze tinutele dupa ultima moda de la Paris, iar barbatii pierdeau sau castigau averi imense. Ne-a povestit si despre un tunel ce leaga Cazinoul de Hotelul Palace (hmm, oare de ce n-au stat aici?), pentru ca cei ce castigau sume impresionante sa poata ajunge in siguranta.

Masa am luat-o la Ramayana, unde am intalnit in sfarsit mancare comestibila, altceva decat traditionala mancare gatita romaneasca.

Justitia s-a lasat asteptata, dar in general asa e cu justitia. Nu ne asteptam s-o nimerim din prima.

Ne-am intors a doua zi cu un tren international care venea de la Budapesta. Quel differance! Scaunele, masutele, atmosfera dar mai ales curatenia si linistea!

Pe curand, Sinaia!

Exit mobile version