Ce cauta un contabil la Digital Divas 2014

digital_divas2014Pe 3 iunie 2014, intr-o locatie si mai frumoasa decat cea de anul trecut, la Palatul Ghika, Avon si Evensys repeta figura si organizeaza evenimentul dedicat exclusiv blogeritelor – Digital Divas 2014.

Daca lucrezi in PR probabil ca traiesti din astfel de evenimente, dar eu lucrez contabilitate si traiesc din stat la birou, raspuns la mailuri si contabilizat chestii. Cu toate astea, pe 3 iunie voi raspunde prezent invitatiei. Cand am primit mailul, eram intr-o mini deplasare pe litoralul romanesc. Stateam intinsa pe un chaise-longue cu o mare pizza langa mine, pe care am devorat-o pana la ultima maslina, pentru ca nu mancasem nimic toata ziua. In fata mea, marea si nisipul isi jucau jocul nesfarsit de-a v-ati ascunselea, iar eu aveam pentru prima data pe anul asta o clipa doar pentru mine si pentru reflectat la nemurirea sufletului.

Curioasa sa vad cine mai participa (cum ar veni daca am si eu cu cine schimba doua vorbe) am inceput sa citesc diverse articole despre evenimentul de anul acesta si am constatat ca impresia generala despre evenimentul de anul trecut a fost ca organizarea a fost… proasta. Mie nu mi s-a parut a fi proasta. Sau nu mai proasta decat a altor evenimente. Cu alte cuvinte, n-am intalnit o organizare mai buna pentru a spune ca aia a fost proasta. Ma rog, nu-s un guru in domeniu si nici pe la multe evenimente nu merg. In timp ce procesam informatia asta cu organizarea proasta, ma gandeam ca mai bine o organizare proasta si speakeri de la care sa ramai cu ceva interesant, de la care sa inveti ceva, decat o organizare flawless si speakeri de carton – asa le spun eu celor care vorbesc mult si nu transmit nimic. Puteti citi aici despre evenimentul de anul trecut vazut prin prisma mea, o perspectiva emotionala care era prea ocupata sa soarba cuvintele invitatilor si n-a mai avut timp sa observe organizarea.

In 2013 s-au dezbatut mai mult probleme de viata decat sfaturi fade despre cum sa iti cresti blogul.  In concluzie, de-aia ma duc, ca sa ascult ce au de zis oamenii aia, chiar daca mediul digital si contabilitatea nu-s cei mai buni prieteni iar din participarea la conferinte nu se fac bani.

Comments

 1. eugenia

  Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:

  O organizatie non profit- sindicat, cu personalitate juridica, fara activitate economica, infiintat in cadrul unei societati comerciale, care obtine venituri din cotizatiile membrilor si inregistreaza cheltuieli : ajutoare sociale, premii, transport, consumabile.
  In statutul de functionare al sindicatului nu este prevazuta retribuirea biroului sindical(presedinte, contabil, casier, cenzor), doar se mentioneaza ca se pot acorda premii.
  La ANAF – vector fiscal nu au fost declarate obligatii fiscale.
  Aceste persoane care presteaza activitate pt. sindicat NU sunt salariati ai sindicatului, ci ai societatii (la ITM sunt inregistrati pe societatea comerciala) si sunt premiati periodic(din partea sindicatului), cu sume de pana la 600 lei fiecare, conform, art. 77, alin.4, lit.a din Legea 571|2003.
  In afara depunerii anuale a bilantului contabil, sunt necesare si alte obligatii de depunere si achitat?.
  Va multumesc mult,
  Cu stima

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.