Luiza Daneliuc – contabilitate online

Cat castiga un contabil in Romania?

Despre meseria de contabil si cat de banoasa este ea exista multe mituri. Unii cred ca este una din acele meserii care nu te lasa sa mori de foame dar nici nu te ajuta sa iti cumperi case in buricul targului. Altii, din contra, au impresia hilara ca un contabil nu numai ca are masina de serviciu (obligatoriu, altfel cum s-ar mai deplasa pana vis-a-vis sa-si manance pranzul bio raw vegan) dar ca asta nu poate fi decat de la Audi in sus. Si asta chiar din primii ani de practica.

Adevarul este undeva la mijloc. Sau era undeva la mijloc inainte de criza. Haideti sa vedem impreuna cat castiga un contabil in Romania in anul de gratie 2014. Din curiozitate, fireste, dar si pentru ca mi se pare util sa avem un etalon, ceva cu care sa ne comparam propriul castig.

In acelasi timp cred ca nici cei care detin firmele de contabilitate si angajeaza contabili nu mai au o imagine clara a salariului pe care ar trebui sa il ofere in contrapartida pentru o asemenea munca ci au in vedere doar cat pot sa ofere. Tarifele pentru serviciile de contabilitate si in consecinta si salariile au scazut. Dar cu cat? Stam oare ca si profesie mai prost decat ne inchipuim?

Asa ca va rog daca sunteti contabil sau daca lucrati oarecum in domeniu sau poate cunoasteti un contabil, sa lasati un mesaj mai jos in care specificati orasul si salariul lunar. Fara numele companiilor  la care lucrati si nici macar al vostru daca nu doriti in mod expres, ca stiu cum e cu confidentialitatea.

La sfarsit din datele stranse vom face frumusel o situatie sa vedem cum stam.

Va multumesc anticipat!

Exit mobile version