Eu la Casa Costa-Foru

De curand m-am mutat si eu in casa noua, din care nu imi mai vine sa ies, nici macar sambata sau duminica pentru o plimbare. Totusi evenimentul celor de la Dincolo de Fatade suna atat de imbietor incat mi-am parasit pentru scurt timp propria mea casuta si am vizitat-o pe cea din proiectul lor si totodata am participat la prima seara literara organizata la Casa Costa-Foru.

Casele vechi care ascund povesti demult uitate si destine fabuloase,  sunt inca in stare ma atraga afara din universul meu construit aproape ca un cerc inchis, trezindu-mi dorinta de a ma uita in trecut.

Seara de lectura, in compania doamnei Miruna Vlada, unul din evenimentele culturale organizate la Casa Costa-Foru, a fost de vis. A citit un fragment din Casa Costa-Foru din cel mai controversat și premiat roman al său, „Viaţa lui Kostas Venetis”, apărut în 2011 la Cartea Românească şi în 2013 la Editura Polirom, în colecţia „Top 10+ cu atata ardoare iar forma dansei de a interpreta textul m-a convins pe loc sa cumpar cartea, trebuind neaparat sa aflu ce se intampla mai departe cu viata lui Kostas, mai ales ca o parte din aceste aventuri s-au petrecut chiar pe dealul Mitropoliei, in apropierea casei in care ma aflam.

Ori de cate ori voi vedea de acum incolo cartea asta in biblioteca o sa imi aminteasca de Casa Costa-Foru si de acea seara de lectura. Eu zic ca este o metoda buna de a descoperi carti, oameni si personaje.

viata-lui-kostas-venetis-top-10_1_fullsize

N-am facut multe poze, fiind pur si simplu vrajita de atmosfera. Cand treci pragul unei astfel de case, prinsa in the moment. Am observat ca in ultimul timp nu mai fac atatea poze pe cat mi-as dori deoarece facand asta pierd din solemnitatea si bucuria momentului. Prefer sa traiesc prezentul fara obsesia capturarii acestuia pentru posteritate.

casa costa foru

Proiectul Dincolo de Fatade, care a deschis pentru o luna Casa Costa Foru, redand-o comunitatii chiar si pentru scurt timp este unul de urmarit. In timp ce ghidul nostru antropolog ne povesteste despre istoria casei si a celor care au locuit-o si despre proiectul lor care „a redat casa comunitatii” stau si ma intreb: oare ce inseamna a reda comunitatii? Ce-i comunitatea asta si unde e ea, acum cand casa i-a fost redata? De ce nu este aici sa aplaude initiativa acestor oameni?

Mai multe informatii despre proiect si poze superbe cu casa puteti gasi pe pagina lor de FB.

Va invit sa-i faceti o vizita aceste case si echipei de voluntari care au pus-o din nou pe harta Bucurestiului.

Add A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.