Când a ajuns toamna să fie anotimpul începuturilor?

weekend de toamnaÎn vremea copilăriei mele toamna era anotimpul frunzelor de castan adunate într-un covor nesfârșit care se întindea de la mine de-acasă tocmai până la școală. Toamna era anotimpul ploilor mocănești și sfârșitul fericirii.

Toamna însemna pe atunci, începutul unui singur lucru, al școlii, dar școlii nu îi sărbătorea nimeni venirea cu surle și trâmbițe.

Acum, orice foaie de net deschid, văd cum toamna s-a metamorfozat în anotimpul tuturor speranțelor reloadate (da, știu nici cuvântul ăsta nu există). Nu zic, și pentru mine primăvara vine de la o vreme cu iz de aruncat de pe bloc, pe când toamna îmi inspiră chef de muncă și speranțe de mai bine. O fi din cauza vârstei, zic.

Poate așa ne e dat din moși strămoși, nouă oamenilor, să ne bucurăm în copilărie de mirosul teilor și ca adulți de mirosul de scorțișoară  și de petrecerile de Holloween.

Se simte ceva magic în aerul de septembrie. Este perioada din an când băuturile calzi cu aromă de lapte și cacao servite pe prispa unei case, pe malul unui lac, amândoi înveliți într-o pătură moale, urmărind soarele care dispare pe după dealuri, înseamnă fericirea.

Este anotimpul care te face să simți cel mai mult nevoia unui loc al tău, static, sigur, păzit. Este anotimpul când se formeză familii, se pierd prieteni și se iau decizii.

cafea fierbinte-500
O cafea delicioasa într-un moment de zgribuleala
bed&breakfast-500
Bed&Breakfast de vis
the real life or what-500
Is this the real life or what?
covor de frunze-500
Toamna in toata splendoarea ei

Comments

  1. Well said! E ciudat, si eu am exact aceeasi sezatie. Probabil ca toamna chiar s-a transformat in anotimpul inceputurilor. Nu stiu daca de vina este inceperea scolii, colectiile noi de pantofi din vitrinele magazinelor sau traficul nebun din oras, dar cu siguranta pluteste in aer un miros de nou.
    Imi plac mult articolele tale mai ales ca in fiecare regasesc o bucatica din mine. Keep up with the good work!

  2. Și eu am aceeași senzație. Am început să fac liste cu lucruri de făcut și cu rezoluții pentru noul an, deși nu suntem în decembrie :))

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.