Site icon Luiza Daneliuc – contabilitate online

Calitatea fisticului

fisticFisticul nu-i cel mai ieftin popcorn de pe piață dar în ultimul timp mănânc foarte mult din acest minunat fruct oleaginos.

Așadar, atunci când am găsit într-un supermarket punga de fistic la jumătate de preț, mi-am pus o întrebare pe care ar trebui să și-o pună oricine, care dă aparent peste un chilipir, mai ales dacă este de mâncare: oare o fi de o calitate inferioară?

Dar cum ar putea fisticul să fie de calitate inferioară? Are mai multe calități? Fisticu-i fistic, prăjit, sărat și ambalat. Tot fistic este.

Ce mă deranjează tare mult la fistic, este greutatea cu care se desface coaja. Când stai la TV-eu cu fisticu’ în brațe, nu-ți dai seama ce răni îți faci la buricele degetelor încercând să scoți semințele, sau mai rău, cum îți rupi toate unghiile in the process. Poate după asta să catalogăm fisticul în calitate superioară și inferioară, în funcție de semnele de bună purtare cu care rămâi pe mâini, dovada vie a faptului că ai avut liber la fistic.

Cine știa că?

M-am lămurit! În acest caz, prețul scăzut nu reflectă neapărat calitatea fisticului ci un adaos comercial mai puțin nesimțit. Asta-i bine, trecem de pe chipsuri si M&M pe fistic!

Exit mobile version