Luiza Daneliuc – contabilitate online

Cadouri de la clienti – cafea

Astazi am primit un pachet de cafea de la un client. Asta m-a facut sa ma gandesc la timpurile in care trocul era la moda si pentru orice serviciu prestat sau bun vandut primeai un bun sau serviciu ca si plata. Ce frumoase erau acele timpuri!

De fapt, nu stiu exact cum era pe vremea aceea, stiu doar cum imi inchipui eu ca ar fi fost. Trecutul suna invariabil mai bine ca prezentul deoarece trecutul e format din amintiri si inchipuiri iar prezentul din realitati palpabile si evidente.

Revenind la pachetul meu de cafea, cand primesc bani pentru munca prestata, lucrul asta ma face sa ma simt in siguranta. Ma relaxeaza sa stiu ca la o adica, daca trebuie sau imi doresc sa achizitionez un produs, o pot face. Dar astazi, cand am primit pachetul de cafea, m-am simtit vesela. Parca primeam un cadou! De fapt, asta a si fost, un cadou, un semn de apreciere a aceea ce am facut eu acolo.

Ma gandesc ca daca astazi ar mai functiona sistemul trocului, ne-am simti mai des veseli, pentru ca primim lucruri si servicii pe care tindem sa le vedem ca si cadouri chiar daca le meritam sau am muncit pentru ele. Iar pe oamenii care ni le ofera, mai apropiati, mai binevoitori. Da, stiu, nu se poate trai din cadouri, probabil din acest motiv a si disparut sistemul cu trocul. Dar nu se poate nega faptul ca banii sunt impersonali si reci, pe cand un bun palpabil intr-o punguta frumoasa de cadou te duce cu gandul la sarbatoare si prieteni si nicidecum la o plata a unor servicii.

Eu m-am simtit tare zambareata astazi cand am primit cafeaua, desi cafea se gaseste pe toate drumurile si nici macar nu imi doream cafea. Si totusi, cafeaua asta mi-a inseninat ziua.

Exit mobile version