Luiza Daneliuc – contabilitate online

4 momente in care procrastinezi

procrastinationProcrastinarea, pe românește, inseamna sa trăgi mâța de coadă. Sau sa freci menta.

4 momente de procrastinare

M-am surprins recent în câteva momente clasice de procrastinare. Clasice și haioase. Ocazie cu care am și găsit o modalitate să folosesc expresia arhicunoscută  – momentul ăla – expresie pe care nu prea o am la inimă, dar uite că s-a potrivit cu contextul.

Momentul acela în care ai de scris până diseară 4 articole si tu nu te apuci de ele pentru ca nu e gata cafeaua. Si fără cafea nu poți să scrii. În schimb, o arzi relaxat pe FB.

Momentul acela în care îți spui că o pauză după fiecare paragraf scris nu strică, ba chiar e necesara pentru ca ajuta creativitatea …

Momentul acela când noaptea târziu nu poți dormi și nu mai găsești nimic la TV pentru care să îți spui că merită să îți irosești timpul și te gândești că dacă tot nu ai somn să faci ceva util și să editezi unul din acele draft-uri de articole pe care le tot amâni pentru când va fi timp … și uite că acum este, te apuci să scrii iar după  fix 5 minute ți se face un somn … mda, tot procrastinare e și asta!

Momentul acela când eviți să te apuci de un proiect prea mare, să zicem o carte, o nuvelă, o povestire … pentru că nu ai destulă experiență în domeniu și preferi să îți mai exersezi mâna, de exemplu … făcandu-ți un blog … asta-i cea mai tare și mai clasica 🙂

Exit mobile version