Luiza Daneliuc – contabilitate online

ANAF acorda o atentie speciala veniturilor obtinute din strainatate

Daca as avea un banut pentru fiecare mail pe care l-am primit care continea una din ideile:

– si daca nu declar, ce o sa-mi faca?

– ce stie ANAF de contul meu din banca/contul meu de card/paypal/etc?

– ei na, trebuie sa declar … poate mi-a dat mama banii!

– de ce incerci sa ma fraieresti sa declar veniturile, lucrezi pentru ANAF?

… n-as fi fost tocmai miliardara dar as fi stat bine!

Dragi freelanceri care obtineti venituri de peste hotare, dar locuiti in Romania, luati aminte: ANAF se desteapta, incet dar sigur, pentru ca daca se poate pune un impozit pe ceva, cum ar fi un stalp, ati vazut ca ANAF face acest lucru sa se intample. Ca numai din prostia unora (nu) se strang bani la buget.

 Inca din anul 2012, ANAF s-a informat, s-a consultat cu experti ai firmelor mari de audit din Romania, a mai tinut o conferinta, a mai dat o masa, au mai participat la niste cursuri, toate acestea pentru a se edifica cum sta treaba cu banii astia obtinuti de romanii care lucreaza „pe net” si mai ales cum pot fi ei impozitati.

Incepand cu 2013 a trecut la treaba si a inceput sa emita notificari. Ei numesc asta  „program de notificare contribuabililor persoane fizice cu averi/venituri mari” dar nu va lasati pacaliti. In 2013 sunt notificati cei cu averi mari, poate hai, si in 2014 la fel, dar in 2015 cu siguranta nu vor mai fi luati in vizor doar cei cu averi „mari”. Si pana la urma ce inseamna „mare”?

2013 si 2014 sunt anii notificarilor, presimt ca 2015 va fi anul somatiilor.

Asa suna ultima notificare trimisa de ANAF celor cu venituri „mari” pe care i-au identificat ei ca obtinand venituri din strainatate:Toate aceste informatii sunt bine documentate pe site-ul ANAF, unde evident, mai nimeni nu se uita.

Exit mobile version