Luiza Daneliuc – contabilitate online

Agentii imobiliari, aceste hiene vesnic flamande

Pe lista mea de categorii de oameni care ar trebui impuscati on site sunt, intr-o ordine aleatoare: TIR-istii (acele scursori ale soselelor din Romania), agentii imobiliari si taranii mutati de la coada vacii la bloc. Si chelnerii.

Cu agentii imobiliari am avut treaba recent. Daca mi-ar fi spus cineva ca eu, din propria initiativa voi da bani acestor capuse, i-as fi zis sa se duca sa se culce. Or something. Dar atat de mult mi-a placut apartamentul asta si atat de mult l-am vrut incat le-am dat.

– Desi n-au facut altceva decat sa ridice pretul. Una discutam cu proprietarul care era de principiu de acord cu pretul iar peste o zi sau doua ma trezeam cu alta oferta mai mare de la agent. Cica se razgandise proprietarul.

– Desi n-au facut altceva decat sa minta. Despre de cand este pe piata apartamentul, despre cine sunt proprietarii, despre firma care a facut consolidarea, despre acte, despre absolut tot. Au inventat practic o noua poveste. Au mintit si in legatura cu comisionul lor care trebuia sa fie negociabil, apoi dintr-o data n-a mai fost. A trebuit sa facem pe micii detectivi (nu zic, asa e prudent, dar e totusi greu cand ai informatii profund gresite) si sa descoperim toate aceste „amanunte” trecand prin valuri de emotii si intrebari despre aceasta proprietate si modalitatea ei de dobandire de catre actualii proprietari

– Desi nu pot spune ca au facut mare lucru pentru mine, decat ca aveau aceasta proprietate in portofoliu. Pe care nici macar nu s-au obosit sa o gaseasca ei si sa mi-o prezinte, tot eu am pescuit-o de pe site-ul lor si le-am indicat-o ca fiind una pe care doresc sa o vad. Ba mai mult, am insistat vreo saptamana ca sa pot vedea acest apartament. Se pare ca existau altele pe care aveau interes sa le vanda domnii.

Partea buna a fost ca pana la urma am reusit (pana si la agentiile imobiliare trebuie sa ai pile!!!) cu mari interventii sa ajung la un comison decent. Si cand ma refer la decent ma refer la un comision care sa nu fie atat de mare incat sa impiedice tranzactia in sine, ca vorba aia, nu facem baie in bani. Desi cazul meu este unul fericit, i-am adus unde am vrut si sunt multumita ca overall ca nu m-au jecmanit chiar de tot, unul de pe strada (cum as fi fost si eu daca n-as fi avut pile – auzi iti trebuie pile nene, chiar si pe la privati) ar fi platit o suma de neconceput pentru nimic.

Nu hraniti agentii imobiliari!!!

Da, de cele mai multe ori exista posibilitatea sa sari agentul. Si ala care nu o face se cheama ca e prost. Asa aveam de gand si eu sa fac dar am descoperit ca la proprietatile mai marisoare si mai bine plasate e mafie mare si contractul agentiei bine facut. Si nu prea mi-am permis sa-l sar, desi am incercat.

Sper sa nu mai am de lucru cu agentii imobiliari ever again. Si sper sa moara meseria asta unde fiecare papitoi cu ciorapi albi si pantofi lacuiti negru inchis se crede dumnezeu.

PS: am gasit un blog cu articole dragute si zemflemitoare despre agentii imobiliari, de unde si poza din articol, intitulata sugestiv, nu hraniti agentii imobiliari – nu de catre mine, de catre posesorul blogului indicat; lectura placuta!

Exit mobile version