Luiza Daneliuc – contabilitate online

10 categorii de oameni pe care nu îi suport

1. Nu suport oamenii falsi, care te trateaza intr-un anumit fel (frumos sau urat) dar se vede de la o posta ca au un comportament studiat. De exemplu coafezele, manichiuristele si cosmeticienele care din “iubita mea” nu te scot, dar la 5 secunde dupa ce si-au vazut sacii in caruta (a.k.a tips-ul incasat) te ignora cu nonsalanta. La polul opus, nu suport oamenii care te “imbrancesc verbal” la tot pasul, sustinand ca “este spre binele tau”.

2. Nu mi-am suportat nici profesorii sau meditatorii care aveau impresia ca inteleg doar tonul ridicat, uneori chiar urlat si ca raspund pozitiv doar la atitudine agresiva.

3. Nu suport oamenii care te duc cu vorba si te fac sa astepti ceva ce stiu din start ca nu o sa se intample sau ca exista sanse ce graviteaza in jurul lui 1% sa se intample.  Da, sigur  o sa facem, o sa mergem, o sa semnam, o sa platesc, o sa vizitam Luna, dar nu azi, poate maine, mai ai si tu rabdare …

4. Nu suport oamenii care traiesc dupa cliesee neverificate de ei insisi. Doar auzite si preluate. Ca asa trebuie. De ce? Nu stim … n-am intrebat … dar asa trebuie!

5. Nu suport oamenii fricosi. Scria pe un panou pe la Cismigiu, ca “smecheria” e moartea societatii. De fapt, se referea la frica ce pune stapanire pe tine, cand o amenintare “mitologica” si in forma continuata te face sa actionezi nesabuit, cum ar fi de exemplu, sa dai bani unui tigan (da, sunt putin rasista) care sta planton langa un loc de parcare si cere taxa pentru asta. De ce sa ii dau bani, mi-am permis sa intreb la un moment dat? Cum adica de ce? Sa nu iti zgarie masina …

6. Nu suport oamenii care sunt niste mori stricate de sfaturi. Ti-am cerut sfatul? Nu? Pai atunci de ce mi-l dai?

7. Nu suport oamenii care se baga in treaba si in viata mea. Mi s-a spus inca de cand eram foarte mica, faptul ca locul meu ar fi in “creierii muntilor” doar eu si linistea. In adolescenta, ma simteam oarecum jignita de acest lucru, acum le dau dreptate!  Locul meu e cat mai departe … de zgomot!

8. Nu suport oamenii care vor mai mult decat ne-am inteles ca voi da. Fie ca e vorba de viata personala sau de job, oricat de urat ar suna, eu si cu “X” partener de afaceri sau de viata ne-am inteles la un anumit schimb de resurse. Eu imi respect la litera “contractul” (nu-s perfecta, dar fac tot posibilul), tu de ce nu o faci?

9. Nu suport oamenii care afirma ca vor sa stie adevarul si apoi se supara pentru ca l-am exprimat. Ori stii ca nu poti suporta adevarul, si nu il ceri, ori tragi aer in piept, asculti, suferi si treci mai departe. Trebuie sa te hotarasti ce e mai important pentru tine : un adevar dureros, realitatea palpabila sau povestea falsa dar roz(a)?

10. Si in final, cred ca trebuia sa incep cu asta …nu suport oamenii. Punct.

Exit mobile version