ESTI PREGATIT SA DEVII ANTREPRENOR?

Visezi sa ai propria afacere dar ti-e teama ca nu vei face fata multitudinii de reguli contabile si fiscale. 

Birocratia te sperie si nici n-ai inceput bine, ca deja te simti descurajat.

Sau esti deja antreprenor, exasperat, la capatul puterilor. In loc sa te concentrezi asupra clientilor, petreci 90% din timp ocupandu-te de hartii.


CUM STII CA VIATA DE ANTREPRENOR TI SE POTRIVESTE?

Daca…

 • Vrei sa iti incepi propria afacere si ai deja un plan bine pus la punct ce include un buget care iti poate sustine cheltuielile pentru cel putin 6 luni.
 • Esti super motivat si organizat; esti constient ca antreprenoriatul iti va aduce in acelasi timp foarte mult timp liber pe care trebuie sa ti-l organizezi singur, dar si multe nopti nedormite.
 • Desi vrei sa le faci pe toate singur, ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de indrumare legala si fiscala. 
 • Chiar daca apelezi la indrumare legala si fiscala, si externalizezi aceste servicii, esti constient ca la final tot tu decizi, tot tu suporti consecintele (nu o zic eu, o zice legea actuala din Romania).
 • Ai un plan B si pentru cazul in care afacerea ta nu va merge. Ai un plan C si daca cineva chiar te supara, poti incropi pe loc si un plan D.

Atunci DA, cu siguranta esti pregatit pentru a fi ANTREPRENOR in Romania!

Ce servicii oferim:

CONTABILITATE SRL/PFA/ONG

Core business-ul nostru este si va ramane mereu contabilitatea.  Suntem o firma boutiqueNe selectam clientii si in 99% din cazuri avem relatii ce se intind pe perioade compuse din doua cifre.

In principal lucram cu freelanceri ce activeaza pe platforme online (IT, customer support, design, marketing), cu agentii digitale, artisti (bloggeri/vloggeri) dar si cu magazine online.

Tariful pentru un SRL/PFA la inceput de drum ce desfasoara activitati doar cu clienti si furnizori din Romania este de 400 lei/luna.

Tariful pentru un SRL sau PFA la inceput de drum ce desfasoara o activitate de prestari servicii pe platforme online tariful este de 700 lei/luna.

Tarifele includ si: salarizare, bilanturi interimare, bilanturile anuale. In general nu tarifam servicii separat decat in cazuri exceptionale, discutate in avans.

Pentru mai multe tarife si amanunte te rog consulta sectiunea FAQ de mai jos – Ce tarife practicati?

INTOCMIRE DECLARATII UNICE

Va ajutam cu completarea declaratiilor unice pe aceia dintre dvs., persoane fizice ce realizeaza venituri din chirii (lei si valuta), dividende, drepturi de autor, investitii la bursa, venituri din alte surse, PFA/II etc.

Documentele pe baza carora se intocmeste declaratia se trimit pe mail iar declaratia va fi transmisa catre dvs. completata si validata, gata de depunere. Tot ce trebuie sa faceti este sa o incarcati in SPV sau sa o depuneti la ghiseu (desi recomand depunerea prin SPV).

In tarif este inclusa si consultanta privind depunerea (daca nu va descurcati cu incarcarea in SPV), comunicarea detaliilor privind sumele de plata si ce reprezinta fiecare, a conturilor in care trebuie sa virati sumele si a datelor scadente si verificarea recipisei (dovada depunerii) pentru a fi valida.

Totodata tariful include si o analiza a „Situatiei obligatiilor de plata” asa cum este ea emisa din SPV. Va explic cum sa o obtineti si ce reprezinta sumele respective si va indic daca exista anumite probleme pe care trebuie sa le adresati: sume care apar neachitate, nestinse, platite in conturi diferite ce necesita compensari etc, sume restante din ani anteriori etc.

Tariful de completare este de 400 lei pentru PFA, II, investitii si venituri din alte surse si chirii in lei (pentru nu mai mult de 2 surse de venit).

Pentru chirii in valuta sau peste 3 contracte de chirii va rog scrieti-mi un mail pentru o cotatie de pret exacta.

 

BILANT SI RAPORT LICHIDARE VOLUNTARA FIRME

Am scris in nenumarate randuri de ce nu este deloc indicat sa lasi o firma „sa moara”. In multe cazuri poti apela la o procedura numita „lichidare voluntara” pentru care nu ai nevoie de lichidator ci de un contabil.

Lichidarea voluntara contine 2 etape si dureaza in principiu intre 2 si 6 luni, in functie de diligenta administratorului. Noi lucram in ritmul tau, si daca ne furnizezi toate documentele cerute rapid si comunicam cat mai strans, procedura se realizeaza cu maxima eficienta. 

Tarifele pentru o firma „fara activitate”, fara bunuri, cu o „balanta pe zero” sunt: 600 lei pentru partea de ONRC si 1.200 lei pentru intocmire bilant si raport lichidare.

Pentru documentele necesare si mai multe amanunte consultati sectiunea FAQ de mai jos.

CONSULTANTA SKYPE freelanceri/antreprenori

In 2019 revenim in forta cu acest serviciu atat de indragit de catre freelanceri si antreprenori la inceput de drum din toata tara!

Pentru amanunte va rog consultati pagina dedicata consultantei si hai sa vedem cum te putem sprijini pe acest drum al freelancing-ului si antreprenoriatului pe care ai decis sa mergi!

De-abia asteptam sa facem parte din povestea ta!

FAQ

Intrebari frecvente

Pentru firmele aflate la început de drum, oferim un pachet de servicii personalizat si asistenta pentru un start-up reusit.

Pentru firmele fara activitate care trebuie sa depuna declaratii trimestriale „pe zero” tariful este de 300 lei/trimestru.

Tarifele pentru o firma aflata in primele 6 luni de activitate si cu activitate redusa, cu obiect de activitate din sfera prestarilor de servicii, incep de la 400 lei/luna, urmand ca ulterior, de comun acord cu dvs. sa renegociem tariful, daca este cazul.

Tarifele pentru firmele ce activeaza pe platformele online si presteaza servicii incep de la 700 lei/luna.

Pentru firmele de comert care vand pe platformele online avem o grila de tarife in functie de numarul vanzarilor (deoarece numarul facturilor de vanzare determina volumul nostru de munca).

Tarife ONGpentru ONG-urile fara activitate (cu pana in 10 operatii anuale) este de 1.200 lei/an; pentru ONG-urile cu activitate mica si pana in 3 salariati tarifele pornesc de la 400 lei/luna; pentru o cotatie exacta va rog trimiteti-ne un mail si va raspundem imediat, astfel incat sa stiti cat mai repede ce aveti de facut.

Lucram cel mai bine „la distanta„: documentele ne sunt trimise prin posta, chiar si de clientii din Bucuresti, sau in cazul in care sunt putine (pana in 10-20 documente lunare) ne sunt trimise pe email, dropbox sau alte metode de comunicare online. In cazul in care dosarul este mai „stufos” (2-3 bibliorafturi) avem o persoana dedicata, care vine si ridica documentele de la sediul dvs sau de oriunde doriti (pentru Bucuresti ).

Daca totusi doriti sa treceti personal pe la noi pe la birou sa lasati sau ridicati documente, colegele mele va asteapta in orice zi lucratoare intre 9 am si 5 pm.

Veti primi maluri de la colegele mele cu listele de probleme (documente lipsa, documente ce nu sunt intocmite corect, impozite si taxe, documente pentru dosarele de personal, state de plata etc) dar eu tin legatura cu clientii pentru intrebari, lamuriri fiscale si contabile. Comunicarea se face poate face si pe Whatsapp, Skype.

In acest fel am reusit sa ne extindem, in acelasi timp pastrand consultanta personalizata pentru clientii nostrii pe care o realizez tot eu (am tinut foarte mult sa respect o regula esentiala si anume: lucrati cu cine semnati).

Incepand cu 2019 sedintele de consultanta vor fi tinute de colegul meu Flavius Danila.

Marele vostru avantaj din acesta schimbare va veni din faptul ca el este avocat si va poate raspunde si la intrebari pe partea juridica in aceeasi sedinta de consultanta, pe cand eu ma pricepeam doar la partea de contabilitate/fiscalitate.

In continuare sedintele de consultanta se vor desfasura pe partea de contabilitate/fiscalitate si puteti pune orice intrebare referitoare, dar nu limitat la:

 • PFA vs SRL vs II – care forma este mai potrivita pentru mine?
 • cum se impoziteaza fiecare din aceste forme de organizare?
 • dividende: cum scot dividende si cand, cum le impozitez, trebuie depusa declaratia unica?
 • intrebari despre declaratia unica
 • fac venituri din ….; trebuie sa am forma juridica?
 • ce coduri CAEN sa aleg, ce coduri CAEN trebuie sa autorizez si unde: la sediu, la terti, la punct de lucru
 • ce acte imi trebuie pentru infiintare
 • cum completez formularele de la ONRC (asta in caz ca doriti sa va infiintti singuri PFA/SRL, el va poate trece prin toata procedura declarativa, ceva ce eu nu puteam sa fac).
 • orice alte intrebari pe partea legala, nu doar referitoare la SRL/PFA/infiintari
 • modalitatea de infiintare al unui SRL sau a unei PFA, 
  modalitatea de completare a documentatiei pentru ONRC: ce casute bifez pe formularele de la ONRC si ce acte trebuie sa pun in dosar
  detalii referitoare la sediu, contract comodat sau inchiriere si ce inseamna fiecare dintre ele; cum le intocmesc
 • detalii referitoare la declararea sediului social la DITL ca si destinatie rezidentiala, mixta sau economica; implicatii fiscale si referitoare la impozit.

Acestea sunt doar cateva exemple de topicuri pentru a ilustra faptul ca acest nou format de sedinte vor contine atat informatii fiscale cat si informatii din sfera juridica.

Daca aveti o speta pe care o considerati mai deosebita, recomadabil ar fi sa trimiteti pe mail/skype o descriere scurta a nelamuririlor/subiectelor pe care doriti sa le discutam pentru a fi siguri ca suntem pregatiti sa raspundem tuturor spetelor in cadrul sedintei de consultanta.

Pentru a stabili o sedinta de consultanta va rog sa il adaugati pe Skpe. Skype ID: flavius.danila sau sa ii scrieti direct pe mail la [email protected] Desigur, puteti transmite si un mesaj prin intermediul formularului de contact.

Aceste servicii nu vor fi incluse in mod normal in tariful niciunui contabil:

 • servicii SSM si medicina muncii
 • participare la inventarierea patrimoniului
 • intocmire documentatie primara in timp real  cum ar fi: registre de casa, NIR-uri, deconturi (exceptie facand cazul cand aveti un contabil angajat sau ati negociat conditii speciale in contract cu firma de contabilitate)
 • plati efectuate in numele clientului exceptie facand cazul in care ati negociat acest serviciu in mod expres (plati OP-uri furnizori, taxe, plati facturi personale etc)

Noi am ales sa nu prestam urmatoarele servicii:

 • facturare in numele clientului
 • inregistrare TVA in alte jurisdictii decat Romania

Pentru a determina daca va incadrati in conditiile procedurii simplificate, am nevoie de ultima balanta.

Totodata tariful pentru intocmirea bilantului si a raportului de lichidare va fi stabilit dupa vizualizarea balantei.

Pentru procedura efectiva documentatia necesara este:

 • ultima balanta semnata de contabilul care a intocmit-o si de administrator
 • certificate constatatoare autorizare activitati
 • copie CI asociati si administrator
 • copie CUI

Legea nu impune obligativitatea incheierii unui contract de colaborare cu un contabil (ca in cazul SRL-urilor) dar daca lucrezi pe platforme online sau ai tranzactii (achizitii cat si vanzari/prestari servicii) cu parteneri din UE, atunci este foarte probabil sa ai nevoie de un contabil pentru a-ti depune declaratiile  specifice acestui tip de activitate.

Ideal, inca dinainte de infiintarea lui, pentru a stabili sau verifica informatiile ce vor fi declarate la Registrul Comertului la infiintare.

In primele zile de la infiintare pentru a fi siguri ca va indepliniti toate obligatiile pe care le aveti in primele 30 de zile de la infiintare.

We are on Youtube

Avem un canal de Youtube unde va pun la dispozitie informatii utile despre contabilitate, fiscalitate, educatie fianciara, informatii necesare oricarui antreprenor si freelancer.

Tot acolo gasesti informatii utile daca ai un PFA si doresti sa iti tii contabilitatea singur sau sa iti completezi declaratia unica.