Work with me

CONTABILITATE

Core business-ul nostru este si va ramane mereu contabilitatea. Suntem o firma boutique. Suntem mici si am ramas asa in mod intentionat. Ne selectam clientii si in 99% din cazuri avem relatii ce se intind pe perioade compuse din doua cifre. Daca pe parcurs descoperim ca nu suntem compatibili, ne strangem mana frumos si ne despartim prieteni. Evitam sa lucram in stres sau cu oameni cu care, desi sunt pofesionisti, nu gasim o compatibilitate. Suntem si noi oameni, si nu ne potrivim pe calapodul oricui, am acceptat acest lucru! 🙂

Noutatea anului 2017 este ca am decis sa ne extindem, pastrand totusi aceleasi servicii personalizate. Stim, este un salt acrobatic pe care ne-am decis sa-l incercam. Daca doresti sa ne devii client, acum este momentul sa incepem o discutie in acest sens! 🙂

Blogul mai are in spate, in afara de firma de contabilitate, un avocat dispus sa scotoceasca legi si sa dezbata spete, deoarece intrebarile pe care le primesc si situatiile de care ma lovesc sunt pe zi ce trece tot mai complexe. Viata de contabil e super imprevizibila: acum crezi ca tot ce ai facut e corect si viata e frumoasa, acum afli o informatie noua cu impact major asupra activitatii clientilor tai si te panichezi pana realizezi daca ai facut totul corect sau nu! In acest caz, un avocat la casa contabilului, e un must!

Daca vrei sa lucram impreuna trebuie in primul rand sa iti doresti sa faci lucrurile corect si legal, deoarece in ultimii ani se pune accent serios pe raspunderea contabilului in ceea ce priveste conducerea contabilitatii. Restul, se poate negocia.

Ca si personal signature, lucram cu multe ONG-uri, le intelegem particularitatile. Probabil din cauza ca lucram foarte mult cu artisti, ONG-urile au venit ca o dezvoltare naturala.

Pentru tarife orientative te rog consulta pagina noastra oficiala, sectiunea TARIFE.

CONSULTANTA PENTRU FREELANCERI

In ultimii ani am combinat online-ul cu contabilitatea si ne-a dat pe plus. Am descoperit, total intamplator, aceasta nisa a freelancerilor care doresc “sa intre in legalitate” sau sa verifice daca situatia in care sunt este neagra, gri sau alba, adica legala, la limita legii sau complet pe langa lege.

Explicam oamenilor fara nici un pic de cunostinte contabile, ce anume trebuie sa faca, pas cu pas. Ii ajutam sa ia decizia corecta pentru ei referitor la modalitatea de autorizare a activitatii.

Daca doresc consiliere sau ajutor pentru infiintarea SRL-ului sau PFA-ului avocatul din dotare, le sta la dispozitie pe tot parcursul procesului. Incercam sa explicam tuturor faptul ca legea nu impune colaborarea cu un avocat pentru infiintarea unui PFA sau a unui SRL, dar atunci cand se doreste acest serviciu externalizat, noi va stam la dispozitie.

Oferta noastra din prezent pentru acest timp de consultanta este:

consultanta freelanceri

Deoarece ne-a fost solicitat foarte des acest serviciu, am conceput pe partea juridica si urmatoarea oferta:

redactare-contracte

CONSULTANTA FISCALA SI CONTABILA PENTRU FIRME CARE DEJA AU CONTABIL – second opinion

Acesta este un serviciu mai nou pe care incercam sa il promovam. Am observat, tot din experienta, ca oamenii sunt foarte reticenti in a schimba un contabil si asa ar si trebui sa fie. Sfatul meu este sa nu iti schimbi contabilul la cea mai mica problema, deoarece nici tie nu iti va fi bine, neexistand o continuitate, afacerea ta va avea de suferit. Nici viitorii contabili nu te vor percepe ca pe un client bun, ci ca pe unul nestatornic.

Totodata, nici un contabil nu le stie pe toate. Oricat l-ai schimba, la un moment dat, te vei lovi de o problema pe care el nu o va stapani, mai ales cu toate legile astea in schimbare continua. Asa ca te sfatuiesc sa-ti pastrezi contabilul si sa ceri o a doua opinie, sub forma de consultanta.

Daca problema este prea tehnica pentru tine, imi face o deosebita placere sa discut direct cu contabilul tau. Este mult mai productiv, noi vorbim “pe limba noastra” si ne punem de acord sau in dezacord imediat. Ceea ce duce la o rezolvare mai rapida a problemei.

Am intalnit si contabili care nu suporta sa fie contrazisi, dar eu una, cer si a doua opinie, si a saptea opinie, si orice discutie cu un coleg de breasla imi foloseste in primul rand pentru a deveni eu mai buna, chiar daca pe moment se dovedeste ca as fi intr-o eroare. Si cred ca in general, contabilii se bucura de orice schimb de opinii.

SCRIEM ARTICOLE PENTRU DIVERSE PUBLICATII 

Am inceput sa scriu pentru Buna Dimineata, Bucuresti! tot in incercarea mea de a iesi din sfera contabilitatii. Din pacate nu a durat mult, din cauza lipsei de timp, dar am ajuns sa fac voluntariat pentru ei prin prestarea in mod gratuit a serviciilor de contabilitate.

Cei de la AvocatNet mi-au oferit marea sansa de a scrie pentru ei articole pe diverse teme de fiscalitate si contabilitate. Ori de cate ori considera ca am scris ceva interesant publica pe site-ul lor informatia.

ORGANIZAM WEBINARII

Sunt persoane pentru care taxa de 100 lei reprezinta un tarif prea mare pentru doua-trei nelamuriri la care ar avea nevoie de un raspuns. Pentru astfel de persoane si pentru cei din afara Bucurestiului, aceste webinarii sunt perfecte, avand o taxa mai mica decat a unei consultatii private.

Webinariile au fost concepute ca niste sedinte de consultanta intr-un cerc mai mare de 2 persoane. Nu cred ca ar folosi cuiva ca eu sa turui niste informatii asupra carora nu se poate interveni de catre participanti cu o intrebare, precizare despre cum se aplica acel lucru situatiei lor particulare.

Asa ca, webinarul stabileste o tema care este dezvoltata intr-un dialog cu participantii, strict in jurul problemei fiecaruia. Din cauza faptului ca acestea reprezinta dezbateri pe teme concrete, nu se pot inregistra, asa cum am primit numeroase cereri in acest sens.

Pentru temele pentru care am organizat webinarii pana in prezent va rog consultati sectiunea Webinarii.

PARTICIPAM LA CONFERINTE IN CALITATE DE SPEAKERI

Prima care a avut incredere in mine si m-a pus sa vorbesc in fata unor oameni a fost Roxana Nasoi, ambasador Upwork and the brain at Serplified.  Mi-a propus sa explic cateva notiuni de contabilitate aplicata celor care lucreaza pe platforme online.

Au urmat apoi si multe alte colaborari. Asociatia WAHM, care ne este si client, m-a invitat de mai multe ori la evenimentele lor pentru a le explica mamelor care lucreaza de acasa cum sa  isi organizeze contabilitatea pentru fiecare domeniu in parte.

Cei de la Start-up in cadrul evenimentului lor #7forthewin, m-au invitat sa vorbesc despre aspectele fiscale.

Anul acesta am avut marea placere si onoare sa prezint la WEBSTOCK modalitatile de declarare in contabilitate a veniturilor obtinute din blogging. Ghidul gratuit il puteti descarca din bara din dreapta a blogului.

Suntem deschisi oricarei propuneri de colaborare.

N-am crezut vreodata ca voi scrie articole pe teme contabilicesti si de fiscalitate. Dar cand mi s-a propus acest lucru, le scriam deja pentru blogul meu, si mi-am zis, de ce nu!

N-am crezut vreodata ca voi participa in calitate de speaker la vreo conferinta, dar lucrurile au evoluat natural in aceasta directie.

Cine stie ce ne rezerva viitorul? De aceea, suntem deschisi oricarei propuneri de colaborare. Scrie-mi un mail, vedem ce putem face impreuna!