Ce servicii oferim:

CONTABILITATE SRL/PFA/ONG

Core business-ul nostru este si va ramane mereu contabilitatea.  Suntem o firma boutiqueNe selectam clientii si in 99% din cazuri avem relatii ce se intind pe perioade compuse din doua cifre.

In principal lucram cu freelanceri ce activeaza pe platforme online (IT, customer support, design, marketing), cu agentii digitale, artisti (bloggeri/vloggeri) dar si cu magazine online.

Tariful pentru un SRL/PFA la inceput de drum ce desfasoara activitati doar cu clienti si furnizori din Romania este de 500 lei/luna.

Tariful pentru un SRL sau PFA la inceput de drum ce desfasoara o activitate de prestari servicii pe platforme online tariful este de 700 lei/luna.

Tarifele includ si: salarizare, bilanturi interimare, bilanturile anuale. In general nu tarifam servicii separat decat in cazuri exceptionale, discutate in avans.

Pentru mai multe tarife si amanunte te rog consulta sectiunea FAQ de mai jos – Ce tarife practicati?

INTOCMIRE DECLARATII UNICE

Va ajutam cu completarea declaratiilor unice pe aceia dintre dvs., persoane fizice ce realizeaza venituri din chirii (lei si valuta), dividende, drepturi de autor, investitii la bursa, venituri din alte surse, PFA/II etc.

Documentele pe baza carora se intocmeste declaratia se trimit pe mail iar declaratia va fi transmisa catre dvs. completata si validata, gata de depunere. Tot ce trebuie sa faceti este sa o incarcati in SPV sau sa o depuneti la ghiseu (desi recomand depunerea prin SPV).

In tarif este inclusa si consultanta privind depunerea (daca nu va descurcati cu incarcarea in SPV), comunicarea detaliilor privind sumele de plata si ce reprezinta fiecare, a conturilor in care trebuie sa virati sumele si a datelor scadente si verificarea recipisei (dovada depunerii) pentru a fi valida.

Totodata tariful include si o analiza a „Situatiei obligatiilor de plata” asa cum este ea emisa din SPV. Va explic cum sa o obtineti si ce reprezinta sumele respective si va indic daca exista anumite probleme pe care trebuie sa le adresati: sume care apar neachitate, nestinse, platite in conturi diferite ce necesita compensari etc, sume restante din ani anteriori etc.

Tariful de completare este de 400 lei/declaratie pentru venituri din investitii, venituri din alte surse, venituri din strainatate si venituri din chirii in lei (pentru nu mai mult de 2 surse de venit).

Pentru venituri din chirii in valuta sau pentru mai mult de 3 contracte de chirie va rog scrieti-mi un mail pentru o cotatie de pret exacta.

 

BILANT SI RAPORT LICHIDARE VOLUNTARA FIRME

Am scris in nenumarate randuri de ce nu este deloc indicat sa lasi o firma „sa moara”. In multe cazuri poti apela la o procedura numita „lichidare voluntara” pentru care nu ai nevoie de lichidator ci de un contabil.

Lichidarea voluntara contine 2 etape si dureaza in principiu intre 2 si 6 luni, in functie de diligenta administratorului. Noi lucram in ritmul tau, si daca ne furnizezi toate documentele cerute rapid si comunicam cat mai strans, procedura se realizeaza cu maxima eficienta. 

Tarifele pentru o firma „fara activitate”, fara bunuri, cu o „balanta pe zero” sunt: 1.000 lei pentru partea de ONRC si 1.200 lei pentru intocmire bilant si raport lichidare.

Pentru documentele necesare si mai multe amanunte consultati sectiunea FAQ de mai jos.

CONSULTANTA SKYPE freelanceri/antreprenori

Acest serviciu este foarte indragit de catre freelanceri si antreprenori la inceput de drum din toata tara!

Pentru amanunte va rog consultati pagina dedicata consultantei si hai sa vedem cum te putem sprijini pe drumul antreprenoriatului pe care ai decis sa mergi!

De-abia asteptam sa facem parte din povestea ta!

FAQ

Intrebari frecvente

Pentru firmele aflate la început de drum, oferim un pachet de servicii personalizat si asistenta pentru un start-up reusit.

Pentru firmele fara activitate care trebuie sa depuna declaratii trimestriale „pe zero” tariful este de 300 lei/trimestru.

Tarifele pentru o firma aflata in primele 6 luni de activitate si cu activitate redusa, cu obiect de activitate din sfera prestarilor de servicii, incep de la 500 lei/luna, urmand ca ulterior, de comun acord cu dvs. sa renegociem tariful, daca este cazul.

Tarifele pentru firmele ce activeaza pe platformele online si presteaza servicii incep de la 700 lei/luna.

Pentru firmele de comert care vand pe platformele online avem o grila de tarife in functie de numarul vanzarilor (deoarece numarul facturilor de vanzare determina volumul nostru de munca).

Tarife ONGpentru ONG-urile fara activitate (cu pana in 10 operatii anuale) este de 1.200 lei/an; pentru ONG-urile cu activitate lunara mica tarifele pornesc de la 500 lei/luna; pentru o cotatie exacta va rog trimiteti-ne un mail si va raspundem imediat, astfel incat sa stiti cat mai repede ce aveti de facut.

Lucram cel mai bine „la distanta„: documentele ne sunt trimise prin posta, chiar si de clientii din Bucuresti, sau in cazul in care sunt putine (pana in 10-20 documente lunare) ne sunt trimise pe email, dropbox sau alte metode de comunicare online. In cazul in care dosarul este mai „stufos” (2-3 bibliorafturi) acesta se va trimite prin curier sau poate fi adus la sediul nostru.

Veti primi maluri de la colegele mele cu listele de probleme (documente lipsa, documente ce nu sunt intocmite corect, impozite si taxe, documente pentru dosarele de personal, state de plata etc) dar eu tin legatura cu clientii pentru intrebari, lamuriri fiscale si contabile. Comunicarea se face poate face si pe Whatsapp, Skype, in functie de preferintele clientului.

In acest fel am reusit sa ne extindem, in acelasi timp pastrand consultanta personalizata pentru clientii nostrii pe care o realizez tot eu (am tinut foarte mult sa respect o regula esentiala si anume: lucrati cu cine semnati).

Sedintele de consultanta sunt tinute de catre colegul meu Flavius Danila, avocat si specialist in drept fiscal.

Flavius va poate raspunde in aceeasi sedinta de consultanta atat la intrebari din aria fiscala cat si la intrebari legate de partea juridica. Puteti pune orice intrebare referitoare, dar nu limitat la:

 • PFA vs SRL vs II – care forma este mai potrivita pentru mine?
 • cum se impoziteaza fiecare din aceste forme de organizare?
 • dividende: cum scot dividende si cand, cum le impozitez, trebuie depusa declaratia unica?
 • intrebari despre declaratia unica
 • fac venituri din ….; trebuie sa am forma juridica?
 • ce coduri CAEN sa aleg, ce coduri CAEN trebuie sa autorizez si unde: la sediu, la terti, la punct de lucru
 • ce acte imi trebuie pentru infiintare
 • cum completez formularele de la ONRC (asta in caz ca doriti sa va infiintti singuri PFA/SRL, el va poate trece prin toata procedura declarativa, ceva ce eu nu puteam sa fac).
 • orice alte intrebari pe partea legala, nu doar referitoare la SRL/PFA/infiintari
 • modalitatea de infiintare al unui SRL sau a unei PFA, 
  modalitatea de completare a documentatiei pentru ONRC: ce casute bifez pe formularele de la ONRC si ce acte trebuie sa pun in dosar
  detalii referitoare la sediu, contract comodat sau inchiriere si ce inseamna fiecare dintre ele; cum le intocmesc
 • detalii referitoare la declararea sediului social la DITL ca si destinatie rezidentiala, mixta sau economica; implicatii fiscale si referitoare la impozit.

Acestea sunt doar cateva exemple de topicuri pentru a ilustra faptul ca acest nou format de sedinte vor contine atat informatii fiscale cat si informatii din sfera juridica.

Daca aveti o speta pe care o considerati mai deosebita, recomadabil ar fi sa trimiteti pe mail/skype o descriere scurta a nelamuririlor/subiectelor pe care doriti sa le discutam pentru a fi siguri ca suntem pregatiti sa raspundem tuturor spetelor in cadrul sedintei de consultanta.

Pentru a stabili o sedinta de consultanta va rog sa il adaugati pe Skpe. Skype ID: flavius.danila sau sa ii scrieti direct pe mail la [email protected] Desigur, puteti transmite si un mesaj prin intermediul formularului de contact.

Aceste servicii nu vor fi incluse in mod normal in tariful niciunui contabil:

 • servicii SSM si medicina muncii
 • participare la inventarierea patrimoniului
 • intocmire documentatie primara in timp real  cum ar fi: registre de casa, NIR-uri, deconturi (exceptie facand cazul cand aveti un contabil angajat sau ati negociat conditii speciale in contract cu firma de contabilitate)
 • plati efectuate in numele clientului exceptie facand cazul in care ati negociat acest serviciu in mod expres (plati OP-uri furnizori, taxe, plati facturi personale etc)

Noi am ales sa nu prestam urmatoarele servicii:

 • facturare in numele clientului
 • inregistrare TVA in alte jurisdictii decat Romania

Pentru a determina daca va incadrati in conditiile procedurii simplificate, am nevoie de ultima balanta.

Totodata tariful pentru intocmirea bilantului si a raportului de lichidare va fi stabilit dupa vizualizarea balantei.

Pentru procedura efectiva documentatia necesara este:

 • ultima balanta semnata de contabilul care a intocmit-o si de administrator
 • certificate constatatoare autorizare activitati
 • copie CI asociati si administrator
 • copie CUI

Legea nu impune obligativitatea incheierii unui contract de colaborare cu un contabil (ca in cazul SRL-urilor) dar daca lucrezi pe platforme online sau ai tranzactii (achizitii cat si vanzari/prestari servicii) cu parteneri din UE, atunci este foarte probabil sa ai nevoie de un contabil pentru a-ti depune declaratiile  specifice acestui tip de activitate.

Ideal, inca dinainte de infiintarea lui, pentru a stabili sau verifica informatiile ce vor fi declarate la Registrul Comertului la infiintare.

In primele zile de la infiintare pentru a fi siguri ca va indepliniti toate obligatiile pe care le aveti in primele 30 de zile de la infiintare.

We are on Youtube

Avem un canal de Youtube unde va pun la dispozitie informatii utile despre contabilitate, fiscalitate, educatie fianciara, informatii necesare oricarui antreprenor si freelancer.

Tot acolo gasesti informatii utile daca ai un PFA si doresti sa iti tii contabilitatea singur sau sa iti completezi declaratia unica.