Travel: My secret garden in Bari

Travel: My secret garden in Bari

Am constatat că  atunci când bugetul unei vacanțe se naște, foarte multă lume se îngrijorează pentru costul transportului, mai exact al avionului. La mine este un pic altfel. Cei mai mulți bani se duc în direcția cazării. Iată de ce

Zborul low-cost nu este o plăcere, ba chiar îți poate strica cu brio un început de vacanță, dar adevărul este că durează doar câteva ore dus. La întors, oricum mă afectează iremediabil faptul că mă întorc în România așa că nici nu mai observ alte lucruri în jurul meu.

Pentru mine cel puțin, hotelul este locul acela care prost ales, îți influențează iremediabil starea de spirit pe tot parcursul șederii tale. Da, este foarte adevărat că unii oameni stau în cameră foarte puțin timp dar chiar și în aceste condiții, timpul acela îl folosești pentru a te odihni, relaxa, procesa toate lucrurile frumoase pe care le-ai văzut. E important nu numai să fie curat și primitor dar să și să completeze atmosfera vacanței.

Și pentru că pretenții am dar să aleg hotelul nu prea mă pricep, am delegat această sarcină și bine am făcut, deoarece în Bari, Italia, unde sunt acum, am ocazia să experimentez viața nobilimii din secolul 19.

Stau într-un hotel aflat în mijlocul unui domeniu imens ce se întinde pe un întreg deal și care a aparținut în secolul 19 familiei de nobili Romanazzi Carducci, familie se pare, renumită în Italia.

Hotelul construit pe proprietatea acestei familii, beneficiază de un parc luxuriant, în mijlocul căreia regăsim vila familiei  Romanazzi Carducci. Hotelul a fost construit ulterior, intr-o parte a parcului, astfel încât să nu deranjeze în nici  un fel grădina ce înconjoară casa. Intrarea în grădină este străjuită de statui reprezentând mici îngeri care apără întreg domeniul de orice rău.

cazare bari gradina

Intrarea în grădină

passage to the villa

Passage to the villa

vila in bari

Vila familiei

Grădina este amenajată ca un labirint cu numeroase alei și cotituri, locuri în care te poți ascunde cu ușurință de ochii lumii ca să citești sau să scrii. Fântânile arteziene sunt dispuse în mici ronduri și înconjurate de bănci, locuri în care probabil pe vremuri, invitații familiei de nobili se relaxau și făceau picnicuri.

secret garden bari

Entrance to the secret garden

secret getaway stair garden

Secret getaway stair in the garden

fountain

One of the fountains in the left side of the garden

Foișoarele prevăzute cu măsuțe și băncuțe din piatră, portițele ascunse de vegetație, fiecare purtându-te spre o altă parte ascunsă a grădinii, fiecare cu surprizele și mistere ei . Îmi pot numai imagina ce gânduri și ce frământări, ce drame și ce bucurii au trăit membrii acestei familii în timp ce se plimbau sau se ascundeau prin colțurile acestei grădini.

perfect place for writing

Perfect place for writing

Proprietatea beneficiază de propria capelă, unde membrii familiei veneau să se roage și să mediteze.

chapel bari

Chapel

Cam atât poate conta cazarea. Poate fi o completare a experimentării locului pe care îl vizitezi, poate fi o poveste în sine, un motiv de inspirație.

Pentru cei ca mine, pentru care factorii exteriori determină în mod decisiv experiența interioară, o incursiune în viața nobilimii care a trăit în secolul 19 este o aventură nesperată.

Follow:
Luiza Daneliuc
Luiza Daneliuc

Blog despre viata unui contabil in Romania. O sa fiti surprinsi dar si contabilii sunt uameni. :)

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Distribuie:

5 Comments

 1. 6 aprilie 2013 / 09:36

  Frumoasă postare!
  Vacanţă plăcută în continuare! 🙂

 2. 6 aprilie 2013 / 12:14

  Cazarea conteaza intr-o foarte mare masura atunci cand ne dorim o vacanta reusita.

  Te invidiez pt locul deosebit in care te afli :).

  Vacanta placuta!

  • 6 aprilie 2013 / 20:17

   Flavia iti multumesc mult pentru urari! Si mie imi pare tare rau ca trebuie sa vin acasa 🙁

 3. 6 aprilie 2013 / 19:37

  Cat costa o camera? Poate ne arati si niste poze ! Superb 🙂

  Pentru mine zborul chiar si cu low cost este o placere 🙂

  • 6 aprilie 2013 / 20:19

   Happy, o camera costa in jur de 80 euro/noapte pentru o camera normala cu mic dejun inclus. Poze in camera chiar nu am facut dar poti cauta pe net Hotel Mercure Villa Romanazzi Carducci Bari si vezi mai multe poze.
   Multumesc pentru mesaj 🙂

Share your opinion with us:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

My Secret Garden in Bari

My Secret Garden in Bari

We have found that when the budget of a holiday is being incurred, a lot of people worry about the cost of transport, specifically the plane. It’s a little different for me. Most of the money goes in the direction of the accommodation. that’swhy. Citeste mai departe

Follow:
Luiza Daneliuc
Luiza Daneliuc

Blog despre viata unui contabil in Romania. O sa fiti surprinsi dar si contabilii sunt uameni. :)

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Share your opinion with us:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Looking for Something?