Street food in Dublin

Unul din lucrurile misto in Dublin sunt food market-urile organizate ad hoc. De obicei dai peste ele in centrul orasului – zona cunoscuta ca si Temple Bar – dar si in fiecare district (cartiere sa le numim asa). Noi am stat in Ballsbridge, o zona rezidentiala foarte draguta undeva in sudul orasului. Nu foarte departe de centru, mergeam in jur de sapte statii cu autobuzul pana pe O’Connel Street, Ballsbridge este o zona de sine statatoare care beneficiaza de propriul ei “centru” – un conglomerat de supermarket-uri, pub-uri si magazine inghesuite pe o straduta. Iar acolo gasesti si un food market organizat regulat, in weekend-uri.

Noi l-am vizitat si pozat pe cel din centrul orasului, peste care am dat tot accidental, din pacate imediat dupa ce mancasem in alta parte, asa ca nu imi pot da cu parerea despre gustul preparatelor. Dar de aratat, arata intr-un mare fel!

food dublin 6
Rain, hail or shine

Dupa cum spune si reclama, acest pop-up market food se organizeaza “every Saturday, rain, hail or shine”.

food dublin 5
Pizza

Nu-mi dau seama daca preturile sunt mici, acceptabile sau exagerate. Dar fata de orice alta mancare, asta era ieftina.

food dublin 9
Multa carne la cutie

Mai multe preturi. In functie de cat de foame iti era – peckish, hungry, famished or savage – se stabilea si marimea si pretul cutiutei cu bunatati.

food dublin 7

 

food dublin 8

Cartofii miroseau divin! Imi pare rau ca aparatul de fotografiat nu poate captura si mirosul.

food dublin 3

Taraba cu branzeturi – miros specific ๐Ÿ™‚

food dublin 1Painea home made se cumpara in draci. Nu stiu ce este cu oamenii astia si painea. Noi parca nu mancam atata paine.

food dublin 2

Aceasta bautura era un fel de cidru cu aroma de scortisoara si Craciun.

food dublin 4

 

ย 

Am avut si eu febra si mania restaurantelor scumpe, unde nici macar nu platesti mancarea, ci “experienta”. Nu neg nicidecum ca “experienta culinara” este acolo, ca este deosebita si ca tocmai preturile piperate o pastreaza deosebita, facand accesul la aceasta limitat si deci… special.

Si mai cred ca alegerea lucrului care ti ti se potriveste mai bine nu se poate face decat in cunostinta de cauza si nu din povesti. Trebuie sa incerci ambele variante ca sa intelegi singur daca te defineste mai mult sa coci prajiturele in confortul propriei casute decat sa frecventezi brunch-uri sofisticate. Ambele trebuiesc testate iar oamenii care se pronunta din auzite, nu ma conving.

ย Dar acum sunt intr-o faza in care imi place sa ma reintorc la simplitate, de unde si fascinatia mea recenta pentru street food. Inainte sa plec la Dublin ma apucase febra facutului de paine in casa, pentru ca mi se pare incredibil cat de ieftin si simplu este. Visez la zilele cand voi experimenta de dimineata pana seara in bucatarie, nestingherita de griji si telefoane, doar ca seara sa prezint pe masa un mic platouas cu incercarea mea de a ma reinventa, cel putin in bucatarie.

Intre acum si ce va fi, ramane un timp nedefinit, care poate fi castigat daca e umplut, macar partial, cu lucruri care te reprezinta.

2 Comment

  1. Mire says: Reply

    arata bine si din cate am auzit despre preturile de acolo sunt acceptabile cele fotografiate de tine! Abia astept sa ajung si eu in Dublin, cartofii aceia si placintele cu cartofi sunt intr-un fel, parca miros si aici!

    1. E superb acolo, recomand din suflet! ๐Ÿ™‚

Parerea ta conteaza!