Cum completez declaratia unica pentru PFA norma venit

Cum completez declaratia unica pentru PFA norma venit

Multi dintre voi preferati articolele scrise, sau cautati articole scrise pe aceasta tema, de aceea pun informatia si sub aceasta forma.

Totusi, atunci cand vorbim de completare, e mai simplu sa vezi cu ochii tai exact pe ce casuta sa dai click decat sa iti povestesc eu o informatie pe 20 de pagini. Nici clipul nu e foarte scurt dar macar il poti parcurge in paralel cu completarea propriei tale declaratii, ceea ce te si sfatuiesc sa faci.

Declaratia unica (pentru cei ca inca nu au aflat, nu se mai numeste declaratia 212, de bine ce ne obisnuisem cu denumirea, au modificat-o) o gasesti in spatiul tau virtual privat (SPV) la care ai acces cu parola pe care ti-a trimis-o ANAF prin posta sau pe care o poti obtine de la ghiseul oricarui ANAF,

Daca vrei o poti descarca si de pe site-ul ANAF, daca vrei sa experimentezi inainte sa ai acces la SPV. Adica de aici.

Va rog parcurgeti tot clipul inainte sa puneti intrebari in comentarii, pentru ca majoritatea explicatiilor le gasiti acolo. In tot cazul, raspund in general tuturor, aici sau pe Youtube. Vizionare placuta!

Follow:
Luiza Daneliuc

Blog despre viata unui contabil in Romania. O sa fiti surprinsi dar si contabilii sunt uameni. :)

1 Comment

  1. NICU
    18 June 2018 / 14:00

    Buna ziua.
    Pentru un PFA care se incadreaza la SUBSECTIUNEA 3 ” 2.1.3.Date privind impozitul pe veniturile estimate din activități agricole in anul 2018, impuse pe bază de norme de venit”, avand CAEN 0149, norma de venit calculata este de 1192 lei. Cand vreau sa validez declartia unica imi apare urmatorul mesaj de eroare”:ATENTIONARE – Ati ales sa declarati venituri la Capitolul 2 si nu ati declarat date la 2.2.2. Date privind contribuția de asigurări sociale de sănătate estimată!”.
    Pai daca norma de venit este sub plafonul de 22800 lei ………………..de ce imi mai da acesta atentionare? Eu consider ca nu datorez CAS si CASS. Nu stiu daca este corect sa o transmit asa…..Va multumesc mult pentru raspuns!

Share your opinion with us:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.