Cum completez declaratia unica pentru PFA norma venit

Cum completez declaratia unica pentru PFA norma venit

This post is also available in: enEnglish

Multi dintre voi preferati articolele scrise, sau cautati articole scrise pe aceasta tema, de aceea pun informatia si sub aceasta forma.

Totusi, atunci cand vorbim de completare, e mai simplu sa vezi cu ochii tai exact pe ce casuta sa dai click decat sa iti povestesc eu o informatie pe 20 de pagini. Nici clipul nu e foarte scurt dar macar il poti parcurge in paralel cu completarea propriei tale declaratii, ceea ce te si sfatuiesc sa faci.

Declaratia unica (pentru cei ca inca nu au aflat, nu se mai numeste declaratia 212, de bine ce ne obisnuisem cu denumirea, au modificat-o) o gasesti in spatiul tau virtual privat (SPV) la care ai acces cu parola pe care ti-a trimis-o ANAF prin posta sau pe care o poti obtine de la ghiseul oricarui ANAF,

Daca vrei o poti descarca si de pe site-ul ANAF, daca vrei sa experimentezi inainte sa ai acces la SPV. Adica de aici.

Va rog parcurgeti tot clipul inainte sa puneti intrebari in comentarii, pentru ca majoritatea explicatiilor le gasiti acolo. In tot cazul, raspund in general tuturor, aici sau pe Youtube. Vizionare placuta!

This post is also available in: enEnglish

Follow:
Luiza Daneliuc

Blog despre viata unui contabil in Romania. O sa fiti surprinsi dar si contabilii sunt uameni. :)

Find me on: Web | Twitter | Facebook

3 Comments

 1. NICU
  18 iunie 2018 / 14:00

  Buna ziua.
  Pentru un PFA care se incadreaza la SUBSECTIUNEA 3 ” 2.1.3.Date privind impozitul pe veniturile estimate din activități agricole in anul 2018, impuse pe bază de norme de venit”, avand CAEN 0149, norma de venit calculata este de 1192 lei. Cand vreau sa validez declartia unica imi apare urmatorul mesaj de eroare”:ATENTIONARE – Ati ales sa declarati venituri la Capitolul 2 si nu ati declarat date la 2.2.2. Date privind contribuția de asigurări sociale de sănătate estimată!”.
  Pai daca norma de venit este sub plafonul de 22800 lei ………………..de ce imi mai da acesta atentionare? Eu consider ca nu datorez CAS si CASS. Nu stiu daca este corect sa o transmit asa…..Va multumesc mult pentru raspuns!

 2. 23 iunie 2018 / 09:30

  Buna ziua. As dori sa stiu care este diferenta la impozitare intre 1-cote forfetare, 2- norma de venit si 3- sistem real.? In cazul meu am venituri din chirii si venituri din derpturi de autor. Nu stiu unde sa bifez. Multumesc!

 3. Lore
  23 iulie 2018 / 18:30

  Buna,

  In Capitolul 1 exista Sectiunea 1, 1.1 Date privind veniturile realizate in Romania in 2017 si Sectiunea 3, 1.3 Date privind veniturile realizate din strainatate in 2018.

  ( intrebarea mea nu are prea mare legatura cu acest capitol, insa e ceea ce ma face sa intreb. Eu fiind un pfa nou, inregistrat in luna curenta)

  In capitolul 2, se vorbeste doar de venituri estimate din Romania. Cum ar trebui interpretat acest lucru in cazul in care tot castigul pe care il voi avea va fi realizat in strainatate?!

  Multumesc!

Share your opinion with us:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.