Un carnivor convins într-un restaurant vegetarian – Casa Satya

satya 11-500

Eu sunt o gurmandă. El, un carnivor convins. Nu există masă fără carne la noi în casă. Așa că atunci când l-am informat că vom face o vizită la Casa Satya, domnul, a strâmbat din nas: Și carnea? Unde e carnea? Ok mergem dar apoi ne oprim la un Mc, da?

Casa Satya este un restaurant vegetarian. Alchimie pentru trup și suflet.

Într-un cadru desprins din poveștile Bucureștiului de altă dată, într-o casă veche boierească de pe Bulevardul Banu Manta 25, ne-a primit cu căldură doamna Camelia Roșu, proprietara restaurantului. Tot dânsa se ocupă și de blogul pe care detaliază rețetele preparatelor, astfel încât oricine este interesat să mănânce mai bine, mai sănătos, poate face asta. Găsiți acolo și sfaturi despre detoxifiere, informații despre diverse plante și despre mâncarea vegetariană în general.

satya 10-500

Casa Satya by night

Pe mine doamna Camelia m-a cucerit cu vocea ei caldă și răbdătoare cu care povestea despre stilul de viață vegetarian. Făcea să  pară, chiar și pentru niște carnivori convinși așa ca noi, totul posibil, ușor, ba chiar o mare greșeală faptul că nu trăim așa, fără însă să își impună convingerile. Dacă aș avea-o pe doamna Camelia la mine acasă ce bine ar fi!

Experiența culinară a fost sublimă! Mâncarea este neobișnuită și nemaiîntâlnită în alte locuri. Restaurantul promovează conceptul de slow-food – ingredientele se savurează, într-un moment de desprindere din cotidian. Meniul de toamnă/iarnă cu care ne-am delectat conține bunătățile de mai jos:

satya 6-500

Ciuperci Shimeji cu orez

satya 5-500

Salată caprese cu pomodori sechi și spumă de roșii
Vol-au-vent cu spanac sau cu ciuperci

satya 7-500

Grill tofu cu orez

satya 9-500

Sufleu de broccoli și brânză Gouda

satya 8-500

Ginger steak

satya 4-500

La desert, gateaux aux chocolait

satya 12-500

La desert, gateaux aux chocolat

Să vorbim și de prețuri. Un fel principal este în jur de 30 ron, un antreu între 15 ron și 45 ron, o supă între 10 ron și 17 ron, deserturile între 15 ron și 23 ron. Prețurile sunt aceleași indiferent dacă alegeți să luați masa în restaurant sau să vă fie livrată mâncarea oriunde doriți în București.

Restaurantul are și o terasă pe care eu nu am vazut-o acum, dar care pe timp de vară face furori printre mămici, fiind foarte child friendly (așa am auzit).

Ne vom întoarce la Casa Satya pentru că a reușit performanța să convingă un carnivor înrăit să își dorească să ia prânzul aici. Un prânz fără pic de carne! Iar eu una, de-abia aștept să o revăd pe doamna Camelia.

Follow:
Luiza Daneliuc
Luiza Daneliuc

Blog despre viata unui contabil in Romania. O sa fiti surprinsi dar si contabilii sunt uameni. :)

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Distribuie:

3 Comments

 1. 4 noiembrie 2013 / 12:31

  si eu as merge de curiozitate la un astfel de restaurant. Daca e mancare buna, accept sa fie si fara carne. Ciupercile pot inlocui cu succes carnea. Dar sa renut DEFINITIV la carne mi se pare imposibil 🙂

 2. dan
  9 noiembrie 2013 / 11:56

  vegetarian sau fara carne? talibanii vegetarienilor ar zice ca branza nu e permisa (si niciun produs lactat) , ouale sunt prohibite etc.
  Asta nu diminueaza valoarea restaurantului.
  PS. este interesant ca la catolici postul inseamna FARA CARNE, in timp ce la ortodocsi e si fara … cele de mai sus.

  • 9 noiembrie 2013 / 16:55

   Este vorba de un restaurant lacto-ovo-vegetarian. Adica fara carne 🙂

Share your opinion with us:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Looking for Something?