Bucurestiul din vis

Anul asta planuiesc sa ma mut intr-o alta zona a Bucurestiului, despre care am eu impresia ca-i mai frumoasa decat asta in care stau acum si decat restul zonelor in care un apartament nu costa cat 100 de rinichi. Asa ca din cand in cand, pana chestia asta o sa se intample, ma plimb in weekend pe acele stradute, cu scopul de a-mi intari decizia, sau din contra, a-i gasi ceva cusururi.

Asa am descoperit lucruri despre care nici nu stiam ca exista in Bucuresti.

bucuresti 1

Indicativ colorat

bucuresti 2

Flori la ferestre

bucuresti 3

Un restaurant rasfatat

bucuresti 4

O casa interbelica imensa si o curte pe masura ascunsa intre 2 blocuri

bucuresti 5

O companie de stingeri si interventii. Or fi pompierii privati?

bucuresti 6

Un visin superb, pe troturar, pe care nimeni nu l-a vandalizat

bucuresti 7

Blocuri reabilitate pe care s-au pastrat inscriptii de demult

bucuresti 8

Turnul Ceasului in Bucuresti. Stie cineva unde este?

bucuresti 9

Sediul Molecule F

bucuresti 10

Anunturi ca la Londra pentru diverse pub-uri si terase

bucuresti 11

Vecini cu atitudine

bucuresti 12

Un pic si din asta

bucuresti 13

O casa ireal de frumoasa pe o strada ireal de linistita. In mijlocul orasului

bucuresti 14

Ice cream truck cu inghetata artizanala la preturi rezonabile

Saptamana trecuta am auzit o poveste despre un nene care detine o casa pe Floreasca pe care doreste sa o vanda. Motivul (cel putin cel declarat) pentru care vrea sa vanda aceasta casa (la un pret fabulos pentru omu’ de rand, Floreasca fiind in continuare inaccesibila publicului larg in ceea ce priveste imobiliarele) este ca, citez: „zona s-a stricat”. Mi-a lasat un gust amar aceasta relatare, m-a intristat subit si cu greu mi-am dat seama de ce. Initial m-am gandit ca este ceva normal, cum altfel sa te simti cand un om care are ceea ce tu iti doresti si pentru atingerea carui scop ti-ai lipit o poza motivationala pe frigider, vorbeste asa urat despre visul tau. Adica e ca si cum ar fi luat un marker negru si ti-ar fi mazgalit poza ta frumoasa decupata dintr-o revista glossy.

Dar dintr-un motiv sau altul, expresia „zona s-a stricat” nu poate fi pusa doar pe seama nerecunostintei. Omul acela sta acolo zi de zi si experimenteaza lucruri pe care n-ai cum sa le observi trecand din masina, 30 de secunde prin zona. De fapt, rationamentul poate fi atribuit oricarei zone, inclusiv aleia in care vreau eu sa ma mut.

Asa ca m-am gandit eu ca e bine sa te plimbi pe jos prin zona in care planuiesti sa iti petreci de acum incolo cel putin cativa ani, sa te acomodezi cu specificul locului. Fiecare loc are un specific. Militariul are blocurile gri si meltenii mutati la bloc din fundul curtii iar cartierul asta in care vreau eu sa ma mut are cativa tigani care se strang pe la colturile caselor sambata dupa-amiaza si trotuarele extrem de murdare. Floreasca o avea si ea ceva nasol dar oricum iese din discutie din cauza de preturi. Pentru zonele mai spalate si cu preturi accesibile trebuie sa iesi din Bucuresti si asta inseamna compromis mare in ceea ce priveste distanta, iar pentru cazul meu specific, accesul rapid in oras este un lucru la care nu pot renunta momentan nici daca as vrea.

Deci, daca nu-ti vinzi 2 copii si-un rinichi nu prea mai ai unde sa te mai muti in Bucuresti. Iar asta-i trist.

Daca aveti sugestii de zone ale Bucurestiului mai spalate si decente ca pret, le astept cu mare interes. Thanks! 🙂

Follow:
Luiza Daneliuc
Luiza Daneliuc

Blog despre viata unui contabil in Romania. O sa fiti surprinsi dar si contabilii sunt uameni. :)

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Distribuie:

2 Comments

  1. 22 iunie 2014 / 00:58

    Sunt bucureştean din tată-n fiu şi-ţi spun ce cunosc despre Bucureşti: orice zonă a oraşului cât de cât locuibilă e înnobilată de prezenţa ţiganilor şi/sau a drogaţilor care ies ziua de prin canale. La asta se adaugă cerşetorii şi haitele de câini. Pentru toate acestea, ştii cui trebuie să le mulţumim.

Share your opinion with us:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Looking for Something?