ONG

Consultanta fiscala in 2019 - we are back, baby!

By popular demand, acest serviciu revine in 2019 in forta!

Datorita timpului foarte limitat pe care il am renuntasem in ultimele luni la serviciul de consultanta. Am ales sa ma concentrez mai mult pe partea de contabilitate, deoarece au fost cateva luni mai dificile si pline de evenimente atat pe plan...Read More »


Registrul ONG pentru deducerile fiscale - in vigoare de la 01.04.2019

O noua procedura privind sponsorizarile se aplica de la 01.04.2019

Sponsorizările efectuate de atat de plătitorii de impozit pe profit cat şi de impozit pe veniturile microîntreprinderilor către ONG-uri sau unităţi de cult, începând cu data de 1 aprilie 2019, vor putea fi scăzute de acestea din impozitele datorate, în...Read More »


iFlow - pontaj online in timp real - noi functii si rapoarte

Recent cei de la iFlow au adus cateva imbunatatiri substantiale aplicatiei despre care m-am gandit ca vreti sa auziti.

CE FACE APLICATIA

iFlow este un pontaj online care se completeaza in timp real, pe baza programului de lucru setat si a evenimentelor adaugate ulterior.

Programul de lucru poate fi creat...Read More »


ANAF Raspunde: Case de marcat 2018 termene, obligatii

ANAF a organizat o prima sesiune de raspunsuri pe tema caselor de marcat cu jurnal electronic din 2018. Regasiti mai jos raspunsurile lor, sper sa va foloseasca!

Intrebare:  Cum poate un pfa care își tine singur contabilitatea sa depună declarația 4200?

Raspuns ANAF: PFA obtine certificat digital calificat, depune declaratia 150, apoi urmeaza indicatiile...Read More »


Consultanta juridica pe SKYPE - un nou serviciu

Am vazut zilele trecute pe FB urmatoarea afirmatie: I begin with an idea and then it becomes something else” si am simtit ca mi-e adresata, mai ales in aceasta perioada.

Eu sunt intr-o continua schimbare de cand ma stiu, dar anul 2017 chiar a fost unul al schimbarilor...Read More »


Toate ONG-urile depun declaratia 101

Sunt foarte multe persoane care isi infiinteaza PFA-uri, SRL-uri sau ONG-uri fara sa studieze in amanunt principiul care sta la baza unei astfel de entitati. Adica ce inseamna de fapt un ONG, sau un SRL, sau un PFA, dincolo de cele 3 litere din titlu.

Una din conceptiile...Read More »


ONG alert! Depunere declaratii exclusiv online

Am fost anuntati de catre ministrul de finante ca un numar important de declaratii vor putea fi depuse incepand cu data de 01 ianuarie 2017 doar in forma electronica, online. Pentru acest lucru este necesara o semnatura electronica, a voastra sau a contabilului pe care l-ati imputernicit in acest...Read More »


Vreau sa ma fac contabil. De unde incep?

Primesc multe mailuri cu intrebari despre meseria de contabil: ce presupune ea, daca e grea, daca e banoasa, cum ajungi contabil – este suficienta facultatea sau imi trebuie si master, ce este CECCAR-ul asta si chiar am nevoie de el, si multe alte dileme. Daca si tu ai aceste...Read More »


O zi din viata unui contabil - fantasy vs. reality

Am unele zile in care visez la o varianta ideala a unei vieti de contabil. Apoi compar visul cu realitatea si ma bufneste rasul. In alte zile, fantezia mi se pare posibila si chiar nu inteleg de ce nu o pun in practica.

 

O zi din viata unui contabil –...Read More »

Cine depune declaratia 101 si termene - 2016

Prin bunavointa ANAF Ploiesti, am primit aceasta instiintare draguta si clara, si m-am gandit ca e pacat sa nu profitati si voi de ea.

Dati click pe link, nu m-am priceput sa-l fac sa arate mai bine de atat. Dar continutul conteaza.

anunt Formular 101 2016

...Read More »

Sponsorizare ONG, gestul care nu te costa nimic.

SRL-urile platitoare de impozit pe profit, microintreprinderile, PFA-urile, salariatii, toti pot redirectiona o parte din impozitul platit statului catre un ONG cu a carui cauza se identifica. Aflati mai jos regulile pe care trebuie sa le respecte fiecare categorie ca sa poata face sponsorizari.

Tot anul ne plangem...Read More »


Sedii secundare ONG – distinctie clara intre inregistrarea legala si declararea fiscala

 

Aveti un ONG cu mai multe locatii de desfasurare a activitatii si va intrebati daca cumva ar trebui sa declarati acele locatii ca si puncte de lucru? Si daca da, unde? De curand m-am lovit si eu de aceasta problema.

Situatia de fapt: Din contractele de munca...Read More »


Declaratii ONG-uri

La inceput de an ONG-urile au obligatii declarative despre care majoritatea nici nu stiu. Ma refer mai ales la acele ONG-uri care nu au desfasurat nici o activitate sau au impresia ca daca nu au obtinut venituri din sponsorizari/donatii inseamna ca nu au activitate si care cred ca...Read More »


Obligatii declarative ale ONG-urilor despre care aproape nimeni nu stie

Inceputul de an pentru un contabil e nebunie curata. Pe langa schimbarile de legi, de conturi, de versiuni de programe (uneori si de doua ori pe zi), inceputul de an simbolizeaza marea goana in stabilirea vectorului fiscal corect pentru anul in curs. Daca o...Read More »


ONG-urile tin contabilitate in partida simpla sau in partida dubla?

Joc la simplu sau la dublu oare?

Chestia asta poate fi tinuta minte foarte simplu, prin excludere.

Singurele persoane juridice fara scop patrimonial care pot organiza si conduce contabilitatea în partida simpla sunt următoarele:

– unităţile de cult;

– asociaţiile de...Read More »


ONG-urile si casa de marcat

O dilema printre multi ONG-isti este urmatoarea: daca desfasor activitati economice cu vanzare direct catre public, imi trebuie casa de marcat? Raspunsul evident si inevitabil, DA, le taie aripile multora, pentru ca achizitionarea si fiscalizarea unei case de marcat este o cheltuiala neprevazuta pentru un ONG cam in...Read More »


Epopeea stampilei

Am avut de multe ori in ultimele luni, de cand cu proiectul meu cu ONG-urile, o conversatie care merge cam asa:
– Deci tii contabilitatea pentru ONG-uri?
– Da.
– Ciudat, am vorbit cum multi contabili...Read More »


Sfaturi contabilitate pe mail

Cum obtineti sfaturi contabilitate pe mail

Multi dintre voi au intrebari referitoare la declararea veniturilor obtinute din freelancing.
Pentru eficientizarea procesului si mai ales daca doriti un raspuns rapid, va rog scrieti-mi pe mail la [email protected]

Inca mai aveti timp sa va declarati veniturile obtinute in anul 2013, pana pe...Read More »


ONG-uri, grabiti-va!

Inceput de an foarte plin pentru toti contabilii iar pentru noi si mai si, de cand am demarat proiectul de sustinere a ONG-urilor care au nevoie de contabil dar nu au buget mai deloc pentru asta.
Dupa ce trecem de focul depunerii declaratiilor informative si a definitivarii impozitului pe profit...Read More »


Contabilitate aproape gratis pentru ONG-uri

N-am prea vorbit aici pe blog despre activitatea mea de zi cu zi decât în termeni vagi. Dar acum cred că a sosit timpul și mai ales ideea care să lege blogul (pasiunea mea) de contabilitate (job-ul meu).

UPDATE: 2017 – din pacate acest anunt nu...Read More »


Gândurile unui om temporar depresat

Când dau bani la stat, intru în depresie. Astăzi mi-am plătit impozitele și așa un picuț restante către ANAF. Se poate spune că mi-am făcut datoria de cetățean onest, că am contribuit la bunăstarea țării și bunul mers al lucrurilor. Cumva după ce fac...Read More »Looking for Something?