Large Blog Image

Accounting stuff

 

Delegare/Detasare explicata – ce legislatie aplicam

Mini serie despre delegare/detasare, un subiect care pare simplu, dar cu cat il aprofundezi, cu atat iti prinzi urechile. In urma conferintei organizate de EY si AvocatNet am aflat lucruri interesante si pareri oficiale ale Inspectiei Muncii ai caror reprezentanti au fost in sala. Deoarece informatia e vasta, am ales sa impart materialul in mai […] Read More »

ContaBill by Smart Bill - declaratia 394 si alte lucruri interesante

Smart Bill a invitat 120 de contabili la o un pahar de prosecco si o discutie despre fiscalitate. Am vorbit despre cum sa completam corect declaratia 394, despre puterea contabililor de a face o diferenta in viata cuiva si despre programul de facturare Smart Bill. Ce a iesit, vedeti mai jos. Read More »

Traducere contract Apple Store din engleza in romana

Prin bunavointa unui cititor al blogului, care doreste sa ramana anonim, si caruia ii multumesc foarte foarte mult pentru dorinta de a ajuta si alte persoane, va pot pune la dispozitie contractul de prestari servicii intre persoanele care se inscriu in Apple Store pentru a vinde aplicatii si Apple Store, deci contractul pentru developers, tradus […] Read More »

6 conceptii gresite cu care pornesti pe drumul antreprenoriatului

Sunt din ce in ce mai multe persoane care apuca drumul antreprenoriatului din cauza fiscului. Adica ei saracii, n-ar vrea nici PFA nici SRL, dar nici angajati nu sunt deoarece lucreaza pe cont propriu pentru cine doresc ei. Adica sunt freelanceri. Ori antreprenoriatul facut cu batul, de frica fiscului, inseamna din start niste greseli de […] Read More »

3 lucruri de stiut inainte de a incepe o afacere

Cel mai comun lucru pe care mi-l spun cei care vin la consultanta este: nu am stiut! Al doilea cel mai comun lucru pe care mi-l spun este: nu am unde sa ma informez! Pentru a rezolva aceste doua probleme, a fost scris acest articol. Read More »

Older Entries »

Parerea ta conteaza!