Accounting stuff

 

ANAF raspunde: Split TVA

Foarte multe intrebari si cateva lamuriri din partea ANAF pe acest subiect. Le las aici pentru posteritate, evident le gasiti si pe site-ul ANAF sau pe pagina lor de FB. Am subliniat cu rosu ce mi s-a parut mie mai important si lamuritor. Read More »

Automatizari in contabilitate - sau cum muncesc eu mai putin

Tot aud in jurul meu, ingrijorari, panica si groaza despre cum robotii o sa ne preia munca. Asa, si? Voi n-ati vrea sa stati pe o plaja si sa cititi A year in Provence sau sa fiti chiar in Provence in timp ce robotii muncesc pentru voi? Eu as vrea! Chiar nu m-am nascut sa […] Read More »

Cum aleg codurile CAEN?

S-a dus vremea cand optiunea pentru o firma nou infiintata era sa trantesti in actul constitutiv tot codul CAEN. Surprizele referitoare la legea cu interpretari aberante vis a vis de codurile CAEN pentru restaurante si baruri sau felul in care ti se acorda sau refuza un numar de TVA bazat pe ce coduri CAEN ai […] Read More »

Pro declaratia C800

Am fost fan declaratia C800 inca de la aparitia ei, dar recent declaratia asta m-a salvat pe mine ca si contabil de multe drumuri inutile si pe un client de-al meu de poprirea total nejustificata a contului bancar.  Read More »

De astazi avem canal pe Youtube

Pentru ca viitorul e reprezentat de continutul video si pentru ca mi-au fost cerute in nenumarate randuri tutoriale video despre problemele fiscale cu care se confrunta freelancerii, m-am gandit ca e timpul sa am si eu un canal pe Youtube. Read More »

Older Entries »

Parerea ta conteaza!