Accounting stuff

 

Ce am aflat util de la cursul CECCAR - Inchiderea exercitiului financiar 2016

Dupa cum stiti, noi contabilii membri CECCAR suntem obligati ca in fiecare an sa ne efectuam pregatirea profesionala continua. Aviz celor care vor sa imbratiseze minunata meserie de contabil: veti invata toata viata! Read More »

De ce depun ONG-urile declaratia 101 privind impozitul pe profit

Sunt foarte multe persoane care isi infiinteaza PFA-uri, SRL-uri sau ONG-uri fara sa studieze in amanunt principiul care sta la baza unei astfel de entitati. Adica ce inseamna de fapt un ONG, sau un SRL, sau un PFA, dincolo de cele 3 litere din titlu. Una din conceptiile gresite despre ONG este urmatoarea: imi fac un […] Read More »

Obligativitate autorizare activitate economica - baza legala

Pentru ca primesc cel putin 5 mailuri pe zi doar cu aceasta intrebare, dar pentru ca sunt intr-o perioada foarte aglomerata in care nu am timp sa scriu pe blog mai elaborat, las aici baza legala, adica unde scrie ca nu puteti obtine “pe persoana fizica” veniturile provenite din diverse activitati, activitati care necesita autorizare. Incepusem […] Read More »

Este avantajos sa imi modific norma de munca de la 4 ore la 8 ore ca sa platesc 1% impozit micro?

Semne bune anul are! Speram intr-o relaxare a fiscalitatii in urmatoarea perioada, care, oricat de sinucigasa pare pe termen lung, ne permite sa respiram azi, acum, sa nu inchidem pravalia si sa mergem sa ne angajam la stat. Vom vedea ce efecte pe termen lung vor avea aceste masuri, momentan sa ne bucuram. Probabil contabilii […] Read More »

That's all folks for 2016!

Dragi cititori ai blogului, pentru anul 2016, incheiem atat activitatea contabila cat si pe cea de consultanta. Intre Craciun si Revelion inchidem biroul si luam o binemeritata pauza, in care, printre cozonaci si poate si o sarma, vom citi noile schimbari ale Codului Fiscal, astfel incat, atunci cand ne vom intoarce la birou, sa avem […] Read More »

Older Entries »

Parerea ta conteaza!